EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte sorgulama sayfası...

Engelli vatandaşların devlet dairelerinde memur olmalarına olanak sağlayan EKPSS sınav sonuçlarının 17 Aralık 2020 Perşembe günü açıklandı. İşte, EKPSS sonuçları sorgulama ekranı...

ÖSYM, kasım ayında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçlarını açıkladı. Sınavda, adayların öğrenim düzeyine ve engel grubuna uygun 60 sorudan oluşan, Genel Yetenek ve Genel Kültür testleri yer aldı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "97.646 adayın başvurduğu ve 15 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirdiğimiz 2020-EKPSS sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlar sonuc.osym.gov.tr sayfamızdan ve ÖSYM AİS mobil uygulamamızdan öğrenilebilmektedir. Sınav sonuçlarının adaylarımıza hayırlı olmasını diliyorum #2020EKPSS" dedi.

2020 EKPSS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI, NASIL ÖĞRENİLİR?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları, 17 Aralık 2020 Perşembe günü saat 11.00 itibarıyla erişime açıldı. Adaylar, sınav ve yerleştirme sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilir.

EKPSS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

EKPSS sonuçlarına ve kuraya göre yapılacak yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak ÖSYM tarafından tercih kılavuzu hazırlanarak ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacak.

Tercih kılavuzunda engellilerin yerleştirileceği kadrolar, kadro sayıları ve koşulları, tercihlerin alınması ve yerleştirme işlemleri ile ilgili kurallar yer alacak. Tercihlerin alınacağı tarih ile ilgili bilgi ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresinden adaylara ve kamuoyuna duyurulacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

KYK memur personel alımı başvuru şartları neler? İşte illere göre istenen KPSS puanları
KPSS önlisans ve ortaöğretim her yıl yapılacak mı? B grubu kadrolar nerelerde görev alır?
Sınavlar ertelendi mi? ALES, YÖKDİL, DUS, YDS, DİB, KPSS, DHBT ne zaman yapılacak?

Güncel Haberleri