KYK memur personel alımı başvuru şartları neler? İşte illere göre istenen KPSS puanları

KYK memur personel alımı başvuru şartları neler? İşte illere göre istenen KPSS puanları

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü 500 yurt yönetim memuru alımı yapacağını açıkladı. KPSS'den en az 60 puan alma şartı bulunan KYK memur personel başvuruları, 4 Ocak-20 Ocak 2021 tarihleri arasında basvuru.gsb.gov.tr adresinden yapılacak.

Devlet memuru iş ilanlarını yakından takip eden vatandaşlar, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne (KYK) yapılacak memur personel alımı için kolları sıvadı. Birçok ilde KYK yurt yönetim memuru kadrosunda istihdam etmek üzere KPSS'den en az 60 alma şartıyla 500 personel alınacak.

KYK MEMUR PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU

Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü, yurt yönetim memur alımı ilanı yayımlandı. KYK tarafından yapılan açıklamaya göre, KPSS'den en az 60 puan alma şartı ile 63 kent merkezine 270 kadın 230 erkek olmak üzere toplam 500 memur alımı yapılacak.

KYK memur alımı başvuruları basvuru.gsb.gov.tr internet adresinden yapılacak. İlana başvurular 4 Ocak 2021 saat 10.00 ile 20 Ocak 2021 saat 17.00 arasında alınacak.

KYK MEMUR ALIMI KPPS TABAN PUANLARI

İlanın yayımlanmasının ardından, KYK memur alımı KPSS taban puanları merak konusu oldu. Aşağıda yer alan tabloda, KPSS taban puanlara şu şekilde yer verildi:

sev-10122020160755034815993a83-vert.jpg

KYK MEMUR PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekiyor:

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7. alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak

2) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

3) Yükseköğretim kurumlarından en az lisans düzeyinde mezun olmak

4) 2020 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak

5) Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 65 yaşından büyük olmamak

6) Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emeklilik aylığı almamak (Dul ve yetim aylığı hariç)

7) Görevini devamlı yapmaya engel hastalığı bulunmamak

8) Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1. maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecek. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecek.

HANGİ ŞEHİRLERDE MEMUR ALIMI OLACAK?

1-2336-101220201607550277972e5afd.jpg

KAMU İLANLARINA BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Kamu ilanlarına başvurular esube.iskur.gov.tr internet adresinden 'İş Arayan' linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifreyle giriş yaparak başvuru yapılabilir. Ayrıca hizmet noktalarından ve ALO 170 hattı üzerinden de başvurular gerçekleştirilebilir.

DEVLET MEMURU NASIL OLUNUR?

Devlet memuru olmak isteyenler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) başvurusunda bulunarak sınavdan yüksek not almalıdır.

Yüksek not elbette kamu kurum ve kuruluşlarının memur alımı ilanlarına göre değişmektedir ancak size en uygun memur alımına başvuru yapmak istiyorsanız kamu kurumlarının memur alımlarında KPSS puan sıralamasına göre adaylar arasından eleme yaptığını unutmayın.

DEVLET MEMURU NE İŞ YAPAR?

Devlet memuru yapılan iş ve göreve göre farklı kategorilerde sınıflandırılabilir. Memur denilince akla masa başı iş geliyor ancak pek çok memur sahada görev almaktadır. Memurların yaptıkları görevler bağlı oldukları kuruma göre değişmektedir.

KİMLER DEVLET MEMURU OLABİLİR?

Devlet memuru olmak isteyenler 18 yaşını doldurmak zorunda ancak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak başlıca talep edilen şartlar arasında yer almaktadır.

Bazı kurumlara göre en az 18 ve en çok 30, 40, 65 yaş şartına uygun olmak zorunludur.

Kamu kurum ve kuruluşlarının kadro taleplerine uygun eğitim seviyesinden mezun olmak gerekmektedir. Bu lise, lisans ve önlisans olarak bilinmektedir.

Devlet memuru olmak istiyorsanız kamu haklarından mahrum sayılmamanız gerekmektedir.

Devlet memuru olmak isteyenler en az lise mezunu olmalıdır ve KPSS'den geçerli puan alması zorunludur.

KAMU İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN