Adalet Bakanlığı memur alımı ne zaman? KPSS 70 puanla avukat ve gardiyan başvurusu

Adalet Bakanlığı memur alımı ne zaman? KPSS 70 puanla avukat ve gardiyan başvurusu

Adalet Bakanlığı KPSS 70 puan ile personel alımı ilanı yayımladı. Gerekli şartları karşılayan adaylar, avukat ve ceza infaz memuru (gardiyan) atamaları için pgm.adalet.gov.tr internet adresinden başvuru yapabilir. İşte, Adalet Bakanlığı memur alımı başvuru şartları...

Adalet Bakanlığı yeni memur atamaları için avukat ve gardiyan ilanı yayımladı. Başvuru şartları arasında; hukuk fakültesinden mezun olmak, 30 yaşını aşmama ve KPSS'den en az 70 puan alma şartı bulunduğunu belirtelim.

ADALET BAKANLIĞI MEMUR ALIMI BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Adalet Bakanlığı avukat alımı başvuruları 11 Ocak 2021 tarihinde başlayacak. Adaylar 25 Ocak 2021 tarihi saat 23.59'a kadar başvurularını tamamlayabilecek. 

Ayrıca başvurular pgm.adalet.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet sistemine üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

AVUKAT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımak,

* Hukuk fakültesinden ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak,

* Başvuru tarihinin son günü itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak,

* 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olmak,

* Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak

GARDİYAN ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gardiyanlar cezaevlerinde görevlendirilmektedirler. Cezaevleri, Adalet Bakanlığı kapsamında faaliyetlerini yürütür. Ceza ve Tevkif evleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan cezaevleri, kapalı ve açık olacak şekilde ikiye ayrılır.

Buralarda görev yapılabilmesi için Adalet Bakanlığı'nın personel ve daire başkanlığı tarafından memur alımı yapılır. Bu alımlara başvuruda bulunulmasının ardından adaylar KPSS'de 70 ve üstünde bir puan elde ederlerse görevlendirilir.

Gardiyanlar çalışmakta oldukları Ceza İnfaz Kurumu kapsamındaki hükümlülerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamakla ve onlarla ilgili düzenin sağlanması için çalışmaktadır.

İNFAZ KORUMA MEMUR BAŞVURU ŞARTLARI

Gardiyan olmak isteyen kişilerin Adalet Bakanlığı tarafından açılan alımlara başvuruda bulunmaları gerekir. Gardiyan olunabilmesi için talep edilen koşullar şöyle:

* KPSS sınavlarından 70 puan almış olan adaylar İKM olmak için başvurularını Adliyelerdeki komisyonlara yapacaktır

* Mülakattan geçer puan almak

* Atanılacak kadroya göre yeterli mesleki bilgiye sahip olunduğunun kanıtlanması ve sözlü sınavdan 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması

* Fiziki şartlara uygunluğunun kontrolü için boy kilo ölçümünden geçilmesi

Adalet Bakanlığı infaz koruma memuru (gardiyan) alım ilanlarının genel şartları ise;

* Türk Vatandaşı olmak

* Kamu haklarından mahrum bulunmamak

* En az lise diplomasına sahip olmak, 30 yaşını aşmamış olmak

* Belirtilen aralıklarda boy-kilo endeksine sahip olmak

* Erkekler için en az 170 cm boyunda olmak

* Kadınlar için en az 160 cm boyunda olmak

* Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak

* 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'ndaki 48. Maddede açıkça ifade edilmiş olan nitelikleri taşımak

* Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak

* Güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç almak aranan genel şartlardır.

GARDİYANLARIN ÇALIŞMA SAATLERİ VE MAAŞI

Gardiyanlar 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında yer almaktadırlar. Fakat her cezaevinde mesai saatleri birbirinden farklı olabilir. Buna bağlı olarak gündüz ve gece vardiyası kullanılmaktadır.

Gündüz vardiyasında olanlar sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında çalışmaktadır. Bu vardiyada çalışan gardiyanların tatil günleri cumartesi ve pazar olur.

Gardiyan maaşı 2020 senesinde ortalama 5 bin TL olarak belirlendi. Fakat kıdem sırasına göre bu maaşlar düşebilmekte ya da artış gösterebilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN