OGM ve TMO memur alımı ne zaman? En az lise mezunu, 4 bin 500 TL maaşlı personel başvuru şartları

OGM ve TMO memur alımı ne zaman? En az lise mezunu, 4 bin 500 TL maaşlı personel başvuru şartları

Orman Genel Müdürlüğü ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü en lise mezunu mülakatsız memur alımı yapacak. 4 bin 500 lira maaşı olan pozisyonlar için ÖSYM'nin AİS sayfasından başvuruda bulunulabilir. OGM ve TMO kadrolu personel alımı son başvuru günü 7 Ocak 2021 olarak belirlendi. İşte detaylar...

OGM ve TMO'ya en az lise mezunu, 4 bin 500 lira maaşlı mülakatsız personel memur alımı yapılacak. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan KPSS tercih kılavuzunda, Orman Genel Müdürlüğü ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü'nde memur personel istihdam edileceği belirtildi. 

OGM VE TMO PERSONEL MEMUR ALIMI NE ZAMAN?

ÖSYM'nin web sitesinde yer alan KPSS tercih kılavuzunda, memurluk tercihlerinin son başvuru tarihinin 7 Ocak 2021 olduğu bilgisine yer verildi. Tercihlerini yapmak isteyen adayların bu tarihe kadar ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden yapması gerekiyor.

KPSS tercih işlemlerinin ücretsiz olduğunu belirtelim. KPSS sonrası ilk atamada tercih ücreti alınmıyor. 2021'de yapılacak diğer memurluk tercihlerinde ise ücret alınacak.

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ MEMUR PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

OGM ile TMO'nun mülakatsız memur alımına başvuruları, ÖSYM AİS sayfasından yapılıyor. ais.osym.gov.tr internet adresinde, 'KPSS 2020/2 tercih' linkine tıklayın ve size uygun olan kodları girin.

ÖSYM KPSS/2 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

TMO ile OGM personel alımına başvuru yapacaklarda aranan genel şartlar şöyle:

a) Türk vatandaşı olmak. 

b) 18 yaşını tamamlamış olmak.

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

d) Kılavuzda yer alan kadroları tercih edecek adaylar için; Türk Ceza Kanununun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. Kılavuzda yer alan pozisyonları tercih edecek adaylar için; Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

e) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. maddesinin 6. fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar da tercih yapabileceklerdir. Yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN