KPSS tercihleri ne zaman bitecek? İşte KPSS 2020/2 tercih kılavuzu

KPSS tercihleri ne zaman bitecek? İşte KPSS 2020/2 tercih kılavuzu

KPSS tercihleri nasıl yapılır, merak konusu oldu? Zira kamu kurumlarında memur olmayı hedefleyen adaylar, KPSS sınavından aldıkları puanlarla tercihlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 30 Aralık 2020'de başlayan KPSS 2020/2 tercih işlemleri, 7 Ocak 2021'de sona erecek. İşte, ÖSYM KPSS kılavuzu...

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tercihlerinin sona ereceği tarih, kamuda memur olmayı bekleyen adaylar tarafından merak ediliyor. KPSS 2020/2 tercihlerinde adaylar ÖSYM'nin yayınladığı tercih kılavuzundaki kadro ve puanları göre tercih sıralamalarını gerçekleştirecek. KPSS tercih kılavuzu içerisinde ortaöğretim (lise), önlisans ve lisans mezunlarının puan dağılımları yer alıyor.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BİTECEK?

Devlet dairelerinde memur personel olarak atanmayı bekleyen adaylar, KPSS 2020/2 tercihlerini 30 Aralık 2020 - 7 Ocak 2021 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Tercih sonuçlarına göre bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, 'Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik' hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak.

KPSS TERCİHLERİ SON BAŞVURU TARİHİ

Adaylar tercihlerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) sayfasından gönderebilecek. İnternetten tercih gönderme işlemleri 7 Ocak 2021 günü, saat 23.59'da sona erecek.

Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları boş kadro ve pozisyonlarını içeren tablolar yer alıyor. Tablo-1'de ortaöğretim mezunlarının, Tablo-2'de ön lisans mezunlarının, Tablo-3'te lisans mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar yer alıyor.

KPSS TERCİH KILAVUZU

Tercihlerinizi yaparken size uygun olan kadro ve pozisyonların bulunduğu tablolardaki 'Aranan Nitelik Kodları' sütununda yer alan nitelik kodlarını dikkatle incelemeniz ve size uyup uymadığını belirlemeniz son derece önemlidir. Tercihler belirlenmeden önce sistemde kayıtlı mezun olunan alan/program bilgisi mezun olunan alan/program tablolarından kontrol edilmelidir.

İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM'nin www.osym.gov.tr internet adresine giriniz ve 'ADAY İŞLEMLERİ' alanına erişin. Buradaki ilgili alana TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girin.

'ADAY İŞLEMLERİ' alanına TC kimlik numaranızla şifrenizi girdikten ve 'Tercih Bildir' alanına tıkladıktan sonra size ait bazı bilgiler ekrana gelecek. Bu bilgilerde düzeltme gereği duyuyorsanız aşağıda 3.7. maddedeki açıklamalara göre hareket edin. Sonra hazırlamış olduğunuz tercih listenizdeki kadro ve pozisyon kodlarını sırasıyla ekrandaki ilgili alana yazın.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Mezun olduğunuz ortaöğretim/ön lisans/lisans programı tercih etmiş olduğunuz kadro/pozisyon için aranan nitelikler ile uyumlu değilse yapmış olduğunuz tercih, sistem tarafından kabul edilmeyecektir. Tercihlerinizi yaparken bu durumu göz önünde bulundurunuz.

Eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olan adaylar, tercih bildiriminden önce eğitim bilgilerinin güncellenmesini sağlayacak sonra tercihlerini bildireceklerdir. Tercih bildirdikten sonra eğitim bilgi değişikliği yapıldığı taktirde, adayların tercih süresi içerisinde ais.osym.gov.tr adresinden tercih güncelleme sayfasına girerek tercihlerini yeniden bildirmeleri gerekmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN