KPSS nitelik kodları nedir?

KPSS nitelik kodları nedir?

KPSS nitelik kodlarının anlamı, merak konusu oldu. Örneğin, 7113 nitelik kodu İngilizce bilme şartının arandığını belirtir. ÖSYM'nin yayımladığı KPSS tercih kılavuzda yer alan; lisans, önlisans, ortaöğretim alanlarındaki bölüm seçimlerinde 4421, 7113, 4429, 7257, 6225 nitelik kodlarının ne demek olduğu öğrenildi. İşte detaylar...

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS nitelik kodları ile ilgili bilgiler, kılavuzda yer alan bölüm ya da pozisyon için aranan şartları ifade ediyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) lisans, önlisans, ortaöğretim KPSS tercih kılavuzunu yayımladı. Sınava katılım sağlayan adaylar, şimdi kendilerine uygun pozisyonlar arasından seçim yapmak için kolları sıvadı. 

KPSS NİTELİK KODU NE DEMEK?

Nitelik kodu, adayların tercih yapacağı alana/bölüme göre belirlenen ve adaylarda bulunması gereken özelliklerin belirtildiği kısa kodlardır. Bir kadro veya pozisyon için mezun olunan program/alan koşulu birden fazla ise bunlardan birinin karşılanması yeterlidir.

KPSS NİTELİK KODLARININ ANLAMI

7113 nitelik kodu: İngilizce bilme şartını taşır.

4421 nitelik kodu: Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi ve İdari Bilimler Programları, Ekonomi-Yönetim Bilimleri Programları, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi lisans programlarının birinden mezun olmak.

4429 nitelik kodu: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri veya Çalışma Ekonomisi lisans programından mezun olmak.

4453 nitelik kodu: Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe, Muhasebe ve Finansman, Muhasebe ve Denetim, Finans ve Muhasebe, Denetim, Muhasebe ve Maliye ve İşletme-Muhasebe bölümlerini belirtir.

4431 nitelik kodu: İşletmecilik, İşletme, İş İdaresi, İşletme-Maliye, Yönetim ve Organizasyon, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim Bilimleri Programları, Yönetim Bilimleri, MuhasebeFinansman, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Pazarlama lisans programlarının birinden mezun olanların belirtildiği nitelik kodudur.

ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN NİTELİK KODLARI

ÖNLİSANS MEZUNLARI İÇİN NİTELİK KODLARI

LİSANS MEZUNLARI İÇİN NİTELİK KODLARI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN