KPSS tercihleri ne zaman başlayacak ne zaman bitecek? İşte puana göre yerleşebileceğiniz meslekler

KPSS tercihleri ne zaman başlayacak ne zaman bitecek? İşte puana göre yerleşebileceğiniz meslekler

KPSS tercihleri için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Memur olmak isteyenlerin girdiği KPSS sınav puanına göre yerleştirmeler, ÖSYM tarafından yapılıyor. İlgili kurumlar için KPSS tercih kılavuzu yayınlanıyor.

KPSS A Grubu ve B Grubu kadrolarına yapılan atamalarda KPSS puanları esas alınıyor. 30 Aralık 2020 tarihi itibarıyla başlayacağı açıklanan KPSS tercihlerinde adaylar, aldıkları puanlara göre memur olarak atanacak.

KPSS 2020/2 TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girenleri yakından ilgilendiren KPSS-2020/2 tercihleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) internet sayfasında bulunan bilgiye göre 30 Aralık 2020- 7 Ocak 2021 tarihlerinde yapılacak.

Tercih kılavuzunun da aynı gün içinde veya bir önceki gün ÖSYM'nin resmi sayfasından yayınlanacağı düşünülüyor. KPSS tercihleri başladığında ÖSYM'nin duyurular sayfasından açıklamalara bakabilirsiniz.

KPSS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

ÖSYM, KPSS 2020/2 tercih kılavuzunu yayınladı. Tercihler, belirtilen tarihler arasında alınacak.

kpss-tercihleri-ne-zaman-iste-puana-gore-yerlesebileceginiz-meslekler.jpg

KPSS PUANINA GÖRE NEREYE YERLEŞİLİR?

A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük seviyesindeki bağlı ve ilgili kuruluşlarıyla bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak üzere girilen ve belirli bir yetişme programının ardından yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevlerle il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına,

b) B Grubu Kadrolar; kadroları 2 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin eki listelerde bulunan, genel ve katma bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, il özel idareleri ve belediyeler, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler hâricinde, ilk kez kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

2020 KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı mı? İşte ÖSYM sınav takvimi2020 KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı mı? İşte ÖSYM sınav takvimi11 belediyeye KPSS'siz sekreter, büro memuru, güvenlik görevlisi, personel işçi alımı yapılacak11 belediyeye KPSS'siz sekreter, büro memuru, güvenlik görevlisi, personel işçi alımı yapılacak

Kıyı Emniyeti'ne KPSS şartı olmadan personel alınacakKıyı Emniyeti'ne KPSS şartı olmadan personel alınacak

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN