KPSS baraj puanı kaç 2021?

KPSS baraj puanı kaç 2021?

Kamu kurumlarında memur olmak için lise, önlisans, lisans mezunu vatandaşların katılım sağladığı KPSS sınavında bir yere atanmak için en az 60 puan almak gerekiyor. Fakat kurumların personel alımında genel olarak 70 puan ve üzeri alan adaylar tercih ediliyor. İşte KPSS puanlarıyla ilgili bilgiler...

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanması sonrası adaylar hangi kurumun kaç puanla alım yaptığını araştırmaya başladı. 'KPSS'den 67 puanla nereye girebilirim' sorusunun yanıtı merak konusu olmuşken, milyonlarca adayın katılım sağladığı sınavın ardından tercih işlemleri ÖSYM kılavuzuna göre yapılıyor.

KPSS BARAJ PUANI KAÇ?

KPSS baraj puanları kurumlara göre değişkenlik gösteriyor. KPSS'de tercih yapabilmek için ÖSYM tarafından belirlenen baraj puanı 60'tır. Puanın düşük olması tercih yapmaya engel değil fakat açılan kadroların az olması nedeniyle yüksek puan alan adayların yerleştirilme olasılığı daha yüksek.

KPSS'DE TERCİH YAPABİLMEK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

KPSS'de 60 puan aldıysanız tercih yapabilirsiniz fakat devlet dairelerinde memur olarak çalışmak isteyen adayların atanmak için en az 70 puan seviyesine erişmesi gerekiyor. KPSS'de belirlenen bir baraj yok fakat kamu kurumlarının genellikle 65-70 puanın altında çok sınırlı memur alımı yaptığını belirtelim.

KPSS PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulur. Her testte, örneğin Genel Yetenek'te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanır. Buna göre bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi için Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin her ikisinden de en az 1 ham puanı (1 net) olması gerekir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN