YÖKDİL soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı! Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı! Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik eğitimi almak isteyen adayların katılım sağladığı Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) soruları ve cevapları ÖSYM'nin web sitesinde erişime açıldı. Adaylar şimdi YÖKDİL sınav sonuçları için beklemeye başladı. İşte, soru kitapçığı ve cevap anahtarı...

2020 yılında yapılması gereken ancak koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle ertelenerek 28 Şubat 2021 günü gerçekleştirilen YÖKDİL/2 sınavı tamamlandı. Nihai sonuçların açıklanmasından evvel puanlarını tahmini olarak hesaplamak isteyen adaylar, soru kitapçığı ve cevap anahtarı üzerinde değerlendirmeler yapıyor.

YÖKDİL/2 SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM, 28 Şubat 2021 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavının (2020-YÖKDİL/2) temel soru kitapçığının ve cevap anahtarını internet adresinde erişime açtı.

Sınava başvuran adaylar, temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularına ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebilecek.

YÖKDİL SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

20200906-2-44223064-57942313.jpg

YÖKDİL DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Cevap kağıtları, ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden sınav puanları hesaplanacaktır.

YÖKDİL/2 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

28 Şubat 2021 günü tamamlanan YÖKDİL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında ÖSYM'den henüz bir açıklama yapılmadı.

Kılavuzda sonuçlara ilişkin yer alan bilgiler ise şöyle:

Adaylar sınav sonuçlarını TC kimlik numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, ÖSYM'ye resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilir.

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde kayıtlı kimlik bilgilerinde değişiklik olan adayların daha önce almış oldukları sınav/yerleştirme sonuçları, değişen kimlik bilgilerine göre yeniden düzenlenmez.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere 'Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi' işlemini hizmete sundu. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir 'Sonuç Belgesi Kontrol Kodu' basılır.

Söz konusu işleme sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılabilir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN