AÖL online sınava nasıl girilir, sınavın son günü ne zaman?

AÖL online sınava nasıl girilir, sınavın son günü ne zaman?

Açık öğretim lisesi 1. dönem sınavları online olarak Milli eğitim Bakanlığı'nın AÖK Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden online olarak gerçekleştiriliyor. 25 Şubat 2021'de başlayan 1. dönem sınavları, 1 Mart 2021 saat 23.59'da da sona erecek. İşte, AÖL online sınav giriş ekranı...

Koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle geçen yılın son ayında yapılması gereken fakat ertelenen açık öğretim lisesi 1. dönem sınavları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Açık Öğretim Kurumları (AÖK) Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri giriş sağlayan öğrenciler, sınavlarını belirlenen günler içerisinde tamamlamaları gerekiyor.

AÖL 1. DÖNEM SINAVI SON GÜN NE ZAMAN 2021?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı açık öğretim lisesi (AÖL) 1. dönem sınavları, 25 Şubat 2021 saat 09.30 başladı ve 1 Mart 2021 saat 23.59'da sona erecek. AÖK Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden online yapılan sınavlarda internet bağlantısı sorunu ya da elektrik kesintisi yaşayan öğrenciler mağdur edilmeyecek ve tekrar sınav hakkı tanınacak. Öğrenciler, belirlenen tarih aralıklarında istedikleri zaman sınavlarını tamamlayabilir.

AÖL ONLINE SINAVDA KOPYA ÇEKMEK YASAK MI?

AÖL sınavı öncesinde sisteme erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacak. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılacak. Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması halinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecek.

Öğrenciler, sınav sırasında basılı ya da dijital herhangi bir bilgi kaynağı kullanmayacak. Öğrenciler, sınav sırasında sınav sistemi ekranına ilişkin herhangi bir şekilde ekran görüntüsü alma, görüntü kaydetme, görüntü aktarma, kopyalama ya da yazdırma gibi işlemler yapmayacak. Öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması durumunda sınavı sonlandırılarak geçersiz sayılacak.

AÇIK LİSEDE YANLIŞ DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

AÖL sınav değerlendirmeleri 100 puan üzerinden yapılacak. öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacak

Yanlış yanıtlar doğru yanıtları etkilemeyecek. Her soru eşit puan ağırlığına sahip olacak.

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacak.

2021-02-15-174314.jpg

AÖL ONLİNE SINAVA NASIL GİRİLİR?

1) Öğrenciler, kendilerine atanan derslerden oluşan testleri sınav takviminde belirtilen tarihler arasında online sınav sistemine girerek tamamlayacak.

2) Öğrenciler, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınavlardan yalnızca birine katılabilecek.

3) Online sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erdirilecek.

4) Öğrenciler, TC kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemi'ne online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacak. Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemi'ne giremeyecek.

5) Sisteme giriş şifresini unutan öğrenciler, AÖK Bilgi Yönetim Sistemi'nde yer alan 'Şifremi unuttum' seçeneğinden veya (MEBİM) 444 0 632 danışma hattı ile görüşerek şifrelerini öğrenebilecek.

6) Sınav sistemine girişte ÖDSGM tarafından hazırlanan gizlilik taahhütnamesi öğrenciler tarafından onaylanacak.

7) Online sınav uygulaması başlamadan önce sınav kuralları elektronik ortam üzerinden öğrenciye bildirilecek. Bu bildirim ile öğrenci, sınav kurallarını kabul etmiş sayılacak. Sınav kurallarını ihlal eden öğrenci ve sınav görevlilerine, 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Kanun uyarınca cezai müeyyideler uygulanacak.

8) Online sınav uygulaması, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak testler halinde gerçekleştirilecek. Sınavda her bir dersin testi için 25 dakika süre uygulanacak.

9) Öğrenciler, sınav süresi içinde kendilerine atanan en fazla 24 dersten sınava katılabilecek ve atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebilecek.

10) Sorular, soru numarası sırasında ve ekranda bir soru ve cevap seçenekleri yer alacak şekilde gösterilecek.

11) Seçilen derse ait sınav, 'Sınava Başla' butonu ile başlatıldıktan sonra, soru sayfasında 'Kaydet ve İlerle' butonu ve kalan süreyi gösteren sayaç olacak, son soruda ise 'Kaydet ve İlerle' butonu yerine 'Sınavı Bitir' butonu olacak.

12) Öğrenciler, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapamayacak.

13) Öğrenciler, seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatamayacak.

14) Öğrenciler, istedikleri zaman sınavı bitirebilecek. Sınavı süresi içinde bitirmeyen öğrenciler için 25 dakika sonunda sistem tarafından sınav bitirilecek ve değerlendirme buna göre yapılacak. Sınavı bitirilen derse ait sorular ve cevaplar öğrencilere gösterilmeyecek.

15) Öğrenciler sınavlarını tamamlayamadan oturum herhangi bir nedenle (elektrik kesintisi, internet bağlantı sorunu vb.) sonlanırsa bu durumun bir daha tekrarlanmayacağı bir ortamda belirtilen son tarihe kadar 'bir defaya mahsus' sınava kaldıkları yerden devam edecek.

16) Bir dersi seçerek sınavı başlatan ve hiçbir soruya cevap vermeden bitiren öğrenci 'Sınava Girdi' sayılacak ve derse ait puanı 'sıfır' olacak. Öğrencinin tanımlanan tarih ve saatler içinde mevcut derslerinden sınava katılmaması halinde katılmadığı ders/derslerden 'Sınava Girmedi' olarak işlem yapılacak.

17) Sınav öncesinde sınav sistemine erişim için kullanılan tarayıcı penceresi dışında tüm uygulamalar kapatılacak, sınav sırasında sınav sisteminin erişildiği tarayıcı penceresi dışında herhangi bir pencereye geçiş yapılmayacak. Ayrıca arka planda çalışan ve internet bağlantısı kullanan uygulamalar varsa bunlar da kapatılacak. Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması halinde öğrenciye uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda öğrencinin o derse ait sınavı iptal edilecek.

18) Öğrenciler, sınav sırasında basılı ya da dijital herhangi bir bilgi kaynağı kullanmayacak.

19) Öğrenciler, sınav sırasında sınav sistemi ekranına ilişkin herhangi bir şekilde ekran görüntüsü alma, görüntü kaydetme, görüntü aktarma, kopyalama ya da yazdırma gibi işlemler yapmayacak. Öğrencinin sınav sırasında ekran dışına çıkması durumunda sınavı sonlandırılarak geçersiz sayılacak.

20) Sınav soru ve cevaplarının, sınav sırasında veya sonrasında her türlü paylaşımı yasaktır. Sınav ekranında öğrencileri tanımlayacak güvenlik kodu bulunacak ve paylaşım ihlali halinde öğrenciler hakkında 6764 sayılı Kanun hükümlerince işlem yapılacak.

21) Yetersizliği olan (engelli) öğrencilere yönelik aşağıdaki esaslara uyulur:

* Sınav sırasında, öğrencilerin karşılaşabilecekleri biyolojik ve psikolojik ihtiyaçlarından dolayı sınava kısa süreli ara vermesi gereken durumlarda kolaylık sağlanacaktır. Öğrencilere ek süre verilmeyecek.

* Görme engelli öğrencilerin, ilçe milli eğitim müdürlüklerine sınavdan 7 (yedi) gün önce başvurarak 'okuyucu/kodlayıcı' talebinde bulunması durumunda bu öğrencilere halk eğitim merkezlerinde sınav tarihleri arasında uygun günlerde sınava alınmaları sağlanacak.

22) Öğrenciye bağlı olmayan internet kesintilerinden kaynaklı sınavdan düşmelerde ve sınav sisteminden kaynaklı teknik sebeplerle öğrencinin sınavı tamamlayamadığının tespit edilmesi halinde Merkez Sınav Kurulu kararı ile telafi sınavı yapılabilecek.

23) Sınav sırasında internet ağının bölge/ülke genelini de etkileyecek şekilde saldırıya uğraması ya da onarımının ve etkilerin kısa sürede giderilemediği arıza durumlarının, tespit edilmesi (yurt dışı için yurt dışı eğitim müşavirliği/ataşeliğince) halinde Merkez Sınav Kurulu kararı ile telafi sınavı yapılabilecek.

24) Öğrenciler, kullandıkları masaüstü/dizüstü bilgisayar, tablet ya da cep telefonlarının pil, batarya veya şarj durumları ile kablolu/kablosuz internet bağlantılarından ve bunların ayarlarından kendileri sorumlu olacak. Belirtilen durumlar nedeniyle sınav anında sorun yaşayan öğrenciler için telafi sınavı yapılmayacak, bu öğrenciler sınava girmedi sayılacak.

25) Öğrenciler sınav sonuçlarını AÖK Bilgi Yönetim Sistemi'nden öğrenebilecek.

26) Ceza ve İnfaz Kurumları'nda bulunan tutuklu ve hükümlü öğrenciler online sınav uygulamasına alınmayacak. HBÖGM tarafından tutuklu ve hükümlü öğrencilerin online sınav uygulamasına giriş yapmasını engelleyecek tedbirler alınacak. Online sınav uygulamasına katıldığı tespit edilen tutuklu ve hükümlü öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacak. Tutuklu ve hükümlü öğrenciler için sınav, HBÖGM tarafından öğrencilere ait hazırlanan bilgilerin ÖDSGM’ye bildirilmesi halinde yıl içinde yüz yüze yapılacak sınav tarihlerinde gerçekleştirilecek.

27) Sınav soru ve cevapları yayımlanmayacak.

28) Sınav uygulamasında yer alacak sorulara ilişkin ders adı, ders kodu bilgileri Ek-1 'Ders Detayları Tablosu'nda belirtilmiştir.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ ONLINE SINAV EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN