BENAP nedir, ne zaman hayata geçirilecek? Projede son durum masaya yatırıldı

BENAP nedir, ne zaman hayata geçirilecek? Projede son durum masaya yatırıldı

Adıyaman'ın Besni ilçesinde Eğitimde Niteliğin Arttırılması Projesi (BENAP), Besni Rehberlik Araştırma Merkezi'nde düzenlenen toplantıda ele alındı. Projede kısa, orta, uzun hedeflerin belirlendiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel, gerekli güncellemelerin yapılacağını söyledi. İşte detaylar...

Adıyaman'ın Besni İlçesi Kaymakamı Nazlı Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel ve Milli Eğitim Şube Müdürü Adil Kahya, Besni Rehberlik ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirdiği toplantıda Besni Eğitiminde Niteliğin Arttırılması Projesi (BENAP) ile ilgili istişarelerde bulundu.

Toplantıda BENAP hakkında bilgiler veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demirel şöyle konuştu:

"YENİLİKÇİ FAALİYETLER DESTEKLENECEK"

"İlçemizin eğitim kalitesini tüm paydaşlarıyla birlikte  2023 eğitim vizyonu hedefleri doğrultusunda yüz yüze ve uzaktan eğitim (EBA) faaliyetleri kapsamında geliştirmek ve bu hedefler doğrultusunda okullarımızda/kurumlarımızda çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip bireyleri yetiştirerek paydaşların akademik, sanatsal, sportif, kültürel ve sosyal başarılarını artırmak ile yenilikçi eğitim-öğretim ortamları kapsamında yapılacak faaliyetleri izlemek, desteklemek ve geliştirmek amacıyla hazırlandı. 

BENAP projesi merkezine öğrencilerimizin akademik başarısını etkileyen okul yönetimi, veli, öğretmen, öğretim yöntem ve teknikleri ile rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri gibi faktörleri alarak kapsamlı bir iyileşme ve gelişim sağlamayı hedeflemektedir. Proje hedefleri kısa-orta-uzun hedeflere bölünerek net bir yol haritası çizilmiş ve sürecin her aşamasında yapılacak tüm çalışma, etkinlik ve faaliyetlere yönelik anında geri dönütlerle gerekli güncellemeler yapılacaktır."

aw254938-01.jpg

"ÖĞRENCİLERİMİZ HER ALANDA EN İYİ SEVİYELERE GELECEK"

İlçenin her dönemde özellikle eğitim alanında yaptığı çalışmalarla örnek bir ilçe olduğuna dikkat çeken Demirel, sadece öğrenci ve öğretmenlerin değil tüm halkın desteğini alarak birçok defa adından söz ettirmeyi başardığını belirtti.

"Eğitim Bayramı'nı her yıl 7'den 77'ye büyük bir coşkuyla kutluyor olmak bile bunun en büyük kanıtıdır" diyen Demirel sözlerini şöyle tamamladı:

"Önceki dönemlerde gerçekleştirmiş olduğumuz TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Projeleri ve Avrupa Birliği projeleri nitelik ve nicelik bakımında ülke genelinde ilkler arasında yer almayı başardı. Bunların haricinde 'Adım Adım Başarı Besni' projesi ile tüm kademelerde her öğretmen ve idarecimizin katılımıyla okullarımızın durumunu daha net görebilmiş ve nihai hedeflerimizi netleştirebilmiş olduk. BENAP ile de şimdiye kadar edinmiş olduğumuz bilgi ve tecrübelerin daha da somutlaştırılarak öğrencilerimizin her alanda en iyi seviyelere gelmeleri amaçlanmaktadır."

"UFUK AÇICI YÖNLENDİRMELERLE DAHA İYİ YERLERE GELECEĞİZ"

Besni Kaymakamı Nazlı Demir ise BENAP'ın önemine dikkat çekerek, "Besni'de eğitime ne kadar önem verdiğini bir kez daha anlamış bulunuyoruz. Ufuk açıcı yönlendirmeleri ve talimatları ile pek yakında, Rehberlik Araştırma Merkezimizin kıymetli idareci ve öğretmenleri tarafından yoğun bir emekle hazırlanan, Besni Eğitiminde Niteliğin Artırılması Projesi ile yepyeni hedeflere yelken açacak ve Besnimizi hak ettiği yere hep birlikte getireceğiz" diye konuştu.

besni-egitiminde-niteligin-artirilmasi-projesi-basliyor-h63732.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN