Mutlay Sayan kimdir, kaç yaşında, nereli? İlkokula 13 yaşında başladı, ABD'de 'Harika Çocuk' seçildi

Mutlay Sayan kimdir, kaç yaşında, nereli? İlkokula 13 yaşında başladı, ABD'de 'Harika Çocuk' seçildi

Mutlay Sanay'ın hayat hikayesi takdir topluyor. Zorlu şartlarda büyüyen ve ilkokul çağında çalışma zorunda kalan ünlü onkolog, matematik yarışmasında elde ettiği bursla ABD'ye giderek sayılı doktorlardan biri oldu. İşte, Mutlay Sayan biyografisi...

Fox TV'de Çalar Saat'i konuğu olan Mutlay Sayan, radyasyon onkolojisi alanında bilgiler verdi. Sosyal medyadan gelen soruları da yanıtlana başarılı onkolog, ABD'de düzenlenen bir etkinlikte 'Harika Çocuk' unvanı aldı.

MUTLAY SAYAN'IN HAYATI

1988 yılında Iğdır'da dünyaya geldi. 2021 yılı itibarıyla 33 yaşındadır.

Maddi sıkıntılar dolayısıyla ailesiyle birlikte İstanbul Bağcılar'a yerleşti. Babasının rahatsızlığı dolayısıyla erken yaşta 2,5 sene boyunca tekstil sektöründe çalışmaya başladı.

İlkokula gidemeyen Mutlay Sayan, 13 yaşında Bağcılar Üsküp İlkokulu'nda okula başladı. Liseyi Tunceli'de okudu ve okulu birincilikle tamamladı. Katıldığı matematik yarışmasında birinci olarak Vermont Üniversitesi'nde yüzde 100 burs kazandı.

79185109-203510260677272-400752900377036948-n.jpg

ABD'de bir ailenin yanına yerleşen Mutlay Sayan, azmi ve hırsız sayesinde yeniden yüzde 100 burslu olarak Vermont Üniversitesi'nde Tıp Fakültesi'nde okumaya hak kazandı. 

Daha sonrasında Harvard Üniversitesi'nde çalışmalar gerçekleştirmeye başlayan Mutlay Sayan, radyasyon onkolojisi alanında çalışmalarına başladı.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @mutlaysayan, Twitter'da @MutlaySayan kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN