Üstün Ergüder kimdir, kaç yaşında, nereli? Süleyman Soylu'nun hedefinde

Üstün Ergüder kimdir, kaç yaşında, nereli? Süleyman Soylu'nun hedefinde

Boğaziçi Üniversitesi eylemleriyle ilgili konuşan İçişleri Süleyman Soylu, eski rektör Prof. Dr. Üstün Ergüder'in akademik kadroyu ve öğrencileri kışkırttığını iddia ederek hedef tahtasına oturttu. İşte, Üstün Ergüder biyografisi...

Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının öğrenciler ve akademisyenler tarafından protesto edilmesinin yankıları sürüyor. Bir televizyon kanalında canlı yayına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Boğaziçi eylemlerine katılan 189 şahsın terör örgütü ile bağlantısı çıktı. Eski Rektör Üstün Ergüder'i aradım 'Bu işe girmeyin' dedim. Sırtını dönenler kim biliyor musunuz? Eski öğretim üyeleri. Ortalığı karıştıranlar arasında eski rektörler de var. Biz Boğaziçi Üniversitesi'nin bu olaylarla anılmasını istemiyoruz" diye konuştu. Bakan Soylu'nun, eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder'i hedef alması tepki çekti.

tumblr-inline-non4y9rfxz1s3bfe6-500.jpg
Prof. Dr. Üstün Ergüder

ÜSTÜN ERGÜDER'İN HAYAT HİKAYESİ

1935 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

1957 yılında ortaöğrenimini ve lise eğitimini Robert Koleji'nde tamamladı. Siyaset bilimi dalında Manchester Üniversitesi'nden mezun oldu. Doktorasını siyaset bilimi dalında Syracuse Üniversitesi'nde yaptı.

1969 yılında öğretim üyeliğine başladığı Boğaziçi Üniversitesi'nde, 1988'de Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı, 1992'de ise rektör olarak görev yaptı. 2000'de sona eren rektörlük görevinin ardından Sabancı Üniversitesi'nde ders verdi ve üniversitenin İstanbul Politikalar Merkezi'nin Direktörü oldu.

Bir süre Robet Koleji Mezunlar Derneği Başkanlığı'nı yürüttü. İtalya'nın Bologna'daki Magna Charta Akademik Özgürlük ve Kurumsal Özerklik Gözlemcilik Konseyi Başkanı, AIESEC Türkiye Danışmanlar Yüksek Kurulu Başkanı, Eğitim Reformu Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Mütevelliler Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı, Özyeğin Üniversitesi Mütevelliler Heyeti üyesi, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

emeritustoreni-2010-17.jpg

ÖZEL YAŞAMI

1935 doğumlu olan Üstün Ergüder, 2021 yılı itibarıyla 86 yaşındadır.

İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

Oyuncu Canan Ergüder'in ve iş insanı Faika Ergüder'in babasıdır. Eski eşi Rukiye Hanımdır.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @ustunbu, Twitter @UErguder kullanıcı adıyla yer almaktadır.

13508991-1008667489218742-8200086646392967363-n.jpg
Prof. Dr. Üstün Ergüder ve oyuncu kızı Canan Ergüder

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN