Fatih Tank kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Fatih Tank kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte biyografisi

Çeşitli basın yayın kuruluşlarına koronavirüs salgınındaki son durumu değerlendiren Prof. Dr. Fatih Tank, Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Aktüerya Bilimleri bölümü öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Öte yandan TRT Spor Yıldız'da 2020 Artistik Jimnastik Şampiyonası finallerinde yorumculuk yaptı. İşte, Fatih Tank'ın hayatı...

Kovid-19 salgının başladığı dönemde görüşlerine sıklıkla başvurulan Prof. Dr. Fatih Tank, vakalarını artıran etkenin temas ve hareketlilik olduğunun altını çizdi.

Türkiye'deki vaka sayılarına bakıldığında bir kişinin hastalığı kaç kişiye bulaştırdığının da hesaplanabildiğini kaydeden ünlü akademisyen, "Emniyet kemerini en başta ceza yememek için takıyorduk, daha sonra öğrendik ki bu bizim hayatımızı kurtarıyor. Şu anda bir maskenin hayatımızı nasıl kurtaracağı net olarak anlaşılsaydı değerlere yansımasını engelleyebilirdik" diye konuştu.

fatih-tank-ne-mezunu.jpg
Fatih Tank

FATİH TANK'IN HAYAT HİKAYESİ

1973 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

1994 yılında lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İstatistik bölümünde tamamladı. Aynı üniversitede 1997 yılında 'Stokastik Üstünlük Kuramı ve Aktuaryal Uygulamaları' konulu teziyle yüksek lisans yaptı. 2002 yılında 'Sigortacılıkta Bağımlı Riskler: İki Değişkenli Durum İçin Yaklaşımlar' başlıklı teziyle doktora eğitimini tamamladı.

Fatih Tank, 1995-2001 yılları arasında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik bölümünde araştırma görevlisi olarak akademik kariyerine başladı.

2003-2010 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik bölümünde yardımcı doçent olarak görev aldı.

2010 yılında doçent unvanı aldı ve Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik bölümünde dersler vermeye devam etti.

2016 yılında profesör oldu. Akademik çalışmalarını Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Aktüerya Bilimleri bölümünde sürdürüyor.

Doktorası sırasında Dünya Bankası bursuyla Boston Üniversitesi'nden dersler aldı. Doktora sonrası TÜBİTAK bursu ile Hollanda ve Belçika'da iki defa araştırmalarda bulunan Fatih Tank, 2018 yılından beri Elsevier Yayınevi tarafından yayımlanan Journal of Computational and Applied Mathematics adlı bilimsel derginin baş editörlüğünü yapıyor.

ÖZEL YAŞAMI

1973 doğumlu olan Fatih Tank, 2023 yılı itibarıyla 50 yaşındadır.

2007 yılında Aysel Telli ile evlendi.

Cimnastik sporunda tanınan isimlerden biridir. TRT Spor Yıldız'da yayınlanan 2020 Avrupa Artistik Cimnastik Şampiyonası'nın büyükler erkek takım finallerinde yorumculuk yaptı.

Fatih Tank'ın 27 akademik makalesi bulunuyor.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @fatihtank, Twitter'da @fatihtank kullanıcı adıyla yer almaktadır.

fatih-tank-ne-is-yapiyor-meslegi-nedir.jpg
Göksu Üçtaş Şanlı, Özgür Şanlı, Fatih Tank

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN