Serhat Fındık kimdir, kaç yaşında, nereli? Aşı karşıtı profesör gündem oldu

Serhat Fındık kimdir, kaç yaşında, nereli? Aşı karşıtı profesör gündem oldu

Sağlık Bakanlığı'nın vatandaşlara koronavirüs aşısı olma çağrısında bulunmasına karşın aşıların vakalarını artırdığını savunan Prof. Dr. Serhat Fındık, sosyal medyada tepki çekerken bazı kullanıcılardan da destek buldu. İşte, Serhat Fındık biyografisi...

Kovid-19 aşılarına karşı olduğunu dile getiren Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhat Fındık, sosyal medya paylaşımında "Ne kadar çok bu aşı adayları (biyolojik sıvılar) yapılırsa vakalar da o kadar çoğalır varyantlar da ölümler de" açıklamasında bulundu. Ünlü akademisyen, aşı karşıtı paylaşımlarının Instagram ve Twitter tarafından sansürlendiğini söyledi.

SERHAT FINDIK NE DEDİ, NEDEN GÜNDEM OLDU?

Aşı karşıtlığı nedeniyle gelen tepkiler ve baskılar üzerine yaptığı bir paylaşımda, "Tüm hayatım boyunca, Yüce Allahımız yolunda insanlarımız için daime doğru bildiklerimi savundum ve savunmaya devam ediyorum. Allah'tan başka kimseden korkum yok. Sağlıklı bir insanım. Çok dikkatli biriyim. İntihar eğilimim de yok. Sizlerden de dileğim şayet başıma bir şey gelirse (kaza, intihar veya kalp krizi vb'ne bağlı ölüm) lütfen itibar etmeyin" ifadelerini kullandı.

2021-08-10-111414.jpg

SERHAT FINDIK'IN HAYAT HİKAYESİ

8 Mart 1969 tarihinde Kocaeli'nin İzmit ilçesinde dünyaya geldi.

İlk ve orta öğrenimini İzmit'te tamamladı.

Lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Aynı üniversitede Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda 'uzman' unvanı aldı.

Serhat Fındık, Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde ve Amerika Birleşik Devletleri'nde Chicago ve Nashville'de akademik kariyerini sürdürdü.

2004 yılında American College of Chest Physicians'ta 'fellow' unvanı aldı.

2005 yılında 'doçent', 2012 yılında 'profesör' oldu.

Göğüs hastalıkları, alerji, uyku tıbbı ve yoğun bakım ile ilgili hastalıklar üzerine yurt içinde ve yurt dışında çalışmalar yaptı.

Serhat Fındık, koronavirüs hastalığına karşı geliştirilen aşılara karşı olduğunu dile getirdi.

ÖZEL YAŞAMI

1969 doğumlu olan Serhat Fındık, 2021 yılı itibarıyla 52 yaşındadır ve balık burcudur.

Sosyal paylaşım sitesi Instagram'da @profserhatfindik, Twitter'da @profsfindik, Facebook'ta @profserhatfindik kullanıcı adıyla yer almaktadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN