Boğaziçili öğrencilerden yaşananlara tepki: Ülkem adına çok üzgünüm

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri sosyal medya üzerinden yaşananlardan dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi: Artık ülkemde dinlenmediğimi ve istenmediğimi düşünüyorum. Ülkem adına çok üzgünüm.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atamasına her kesimden tepki geldi. "Kayyum rektör istemiyoruz" diyerek eylem yapan çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Muhalefet ise Bulu'yu istifaya davet ederken, gençleri rahat bırakın çağrısında bulundu. 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de sosyal medya üzerinden #ÜlkemAdınaÇokÜzgünüm etiketiyle yaşananlardan dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Öğrenciler açıklamalarında "Artık ülkemde dinlenmediğimi ve istenmediğimi düşünüyorum. Ülkem adına çok üzgünüm" ifadelerini kullandı. 

Üniversitenin psikoloji bölümüne Türkiye 20.'si olarak giren Ekin Derdiyok adlı öğrenci, "Yaşananlar beni Türiye'de akademik kadroların liyakate göre değil, sadakata göre doldurulduğu gerçeği ile yüzleştirdi" dedi.

İktisat bölümüne Türkiye 3.'sü olarak giren Bengisu Kaynar, Türkiye'de kadın istihdamını artıramaya yönelik çalışmalar yapmak hayalimdi. Demokrasiyi ve kurumumu savunduğum için sürekli terörist ilan edilmekten çok yoruldum" ifadelerini kullandı. 

Politika bölümüne Türkiye 49.'su olarak giren Halit Demirhan, son yaşananların kendisine bana hayalini gerçekleştirecek bir Boğaziçi ya da Türkiye kalmadığını gösterdiğini söyledi. 

Bilgisayar mühendisliğini ilk bine girerek kazanan Meltem Arslan, yaşanan olaylarda öğrencilerin ve akademisyenlerin arkasında durulmaması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi. 

Elektrik elektronik mühendisliğine Türkiye 1.'si olarak yerleşen Yusuf Efe ise demokratik taleplere karşılık şiddetle karşılaşmanın kendisini derinden etkilediğini ifade etti.

BABACAN: GENÇLER EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALDIKLARI BİR ÜLKEDE YAŞAMAYI HAK EDİYOR

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, öğrencilerin sosyal medya üzerinden yaptığı #ÜlkemAdınaÇokÜzgünüm paylaşımlarına destek verdi: 

Bu ülkenin her genci, hukukun üstün olduğu ve emeklerinin karşılığını aldıkları bir ülkede yaşamayı hak ediyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN