CHP'den Melih Bulu'ya istifa çağrısı

CHP'den Melih Bulu'ya istifa çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçen, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atanan Melih Bulu'ya istifa çağrısında bulundu. Gökçen, "Boğaziçi kayyumu Melih Bulu istifa etsin. Üniversitelerde seçimler geri getirilsin, üniversitenin hocaları, öğrencileri ve çalışanları rektörlük seçimlerinde oy kullanabilsin." dedi.

Parti genel merkezinde basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen,  Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve hocalarının "Atanmış rektör istemiyoruz, üniversite yönetimi seçimle belirlensin, bilime, liyakate uygun bir şekilde davranılsın." dediğini söyledi.

"ÖĞRENCİLERİ ÖYLE KAFANA GÖRE TERÖRİST İLAN EDEMEZSİN"

Öğrencilerin terörist ilan edilmesinin son derece yanlış olduğunu söyleyen Gökçen, şu ifadelerine yer verdi:

"İlk gün söyledik, bugün de söylüyoruz, hedef gösteremezsin. Kimlikler üzerinden nefret söyleminde bulunamazsın. Kamu kurumlarının ağzından halkın bir bölümünü marjinal ilan edemezsin. Renkleri yasaklayamazsın. Öğrencileri öyle kafana göre terörist falan ilan edemezsin. Anayasal hakkı, barışçıl gösteriyi öyle keyfine göre yasaklayamazsın. Çağrımız, öğrencilerin demokratik çağrısıyla aynı. Boğaziçi kayyumu Melih Bulu istifa etsin. Üniversitelerde seçimler geri getirilsin, üniversitenin hocaları, öğrencileri ve çalışanları rektörlük seçimlerinde oy kullanabilsin."

"TUTUKLU ÖĞRENCİLER SERBEST BIRAKILSIN"

Rektör ataması protestolarında tutuklanan öğrencilerin serbest kalması gerektiğini belirte Gökçe Gökçen,  "Hukuki olmayan gerekçelerle tutuklanan 10 genç serbest bırakılsın. Elektronik kelepçeler öğrencilere değil, kadına şiddet gösterenlere uygulansın. Ev hapsine çarptırılan öğrenciler başta olmak üzere tüm adli kontrol tedbirleri kaldırılsın, tüm gözaltılar serbest bırakılsın. Kapatılan öğrenci kulübü yeniden açılsın." dedi.

Gökçe Gökçen, açıklamaları sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine Gökçen, öğrencilerin istemeleri durumda hukuki destek verdiklerini ve buna devam edeceklerini söyledi.

"SÖYLENEN SÖZLER BÜTÜN CHP ÖRGÜTÜNE SAYGISIZLIK"

Muharrem İnce ve üç milletvekilinin CHP'den istifasına yönelik değerlendirmesi de sorulan Gökçe Gökçen, "Herkesin bir demokratik hakkı var, istediği partide siyaset yapma konusunda ama şunu ifade etmek zorundayım, CHP Türkiye'nin kurucu partisidir. Bir dilekçeyle kurulan bir parti değildir. Savaş meydanlarında kurulmuş büyük bir partidir, örgüttür. Söylenen şeylerin sadece CHP yönetimine değil, aynı zamanda bütün örgütlerine, emek veren bütün örgütlerine de saygısızlık olduğunu düşünüyorum." yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN