Siyasilerden Boğaziçili öğrencilere destek

Siyasilerden Boğaziçili öğrencilere destek

Siyasiler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin sosyal medya üzerinden başlattığı #ÜlkemAdınaÇokÜzgünüm etiketine ve gençlere destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atamasına her kesimden tepki geldi. "Kayyum rektör istemiyoruz" diyerek eylem yapan çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Muhalefet ise Bulu'yu ‘istifaya’ davet ederken, ‘gençleri rahat bırakın’ çağrısında bulundu. 

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de sosyal medya üzerinden #ÜlkemAdınaÇokÜzgünüm etiketiyle yaşananlardan dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi. Öğrenciler açıklamalarında "Artık ülkemde dinlenmediğimi ve istenmediğimi düşünüyorum. Ülkem adına çok üzgünüm" ifadelerini kullandı. 

Siyasiler, öğrencilerin #ÜlkemAdınaÇokÜzgünüm paylaşımlarına destek verdi. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Bu ülkenin her genci, hukukun üstün olduğu ve emeklerinin karşılığını aldıkları bir ülkede yaşamayı hak ediyor. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: SİZİ DİNLİYORUZ VE İSTİYORUZ... Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak. Türkiye’nin evlatları Türkiye’ye küsemez. Başaracağız, baştan sona kendi üretimimizle Ay’a da Mars’a da gideceğiz. Ben bu ülkenin fikri hür, vicdanı hür gençlerine sonuna kadar güveniyorum. 

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim M. Turhan: Adım İbrahim Turhan 1987 yılında Boğaziçi İşletmeye Türkiye birincisi olarak girdim. Önyargıların, mahalle taassubunun, hukuksuzluğun, baskıların ülkeme nelere mal olduğunu yaşayarak gördüm. Gençlerin hâlâ aynı sıkıntıları yaşadığını görmek acı veriyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN