Galatasaray Üniversitesi akademisyenlerinden Boğaziçi'ne destek

Boğaziçi protestolarına bir destek de Galatasaray Üniversitesi öğretim üyelerinden geldi. Akademisyenler yaptıkları açıklamada, "Haklı direnişin yanındayız. Tekrar ediyoruz. Bu atama meşru değildir. Talepleri, Galatasaray Üniversitesi akademisyenleri olarak bizim de talebimizdir. Üniversitelerimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz" dedi.

cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanması sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan protestolar diğer üniversitelerden de destek bulmaya devam ediyor.

Galatasaray Üniversitesi'nin öğretim üyeleri de Boğaziçili öğrencilerin yanında olduklarını belirten bir açıklama yaptı. Galatasaraylı akademisyenler, "Üniversite boyun eğmez" pankartı açarak,rektör atamasına karşı öğrencilerin ve akademisyenlerin itirazlarına katıldıklarını belirtti.

"HAKLI DİRENİŞİN YANINDAYIZ"

Galatasaray Üniversitesi öğretim üyeleri şunları kaydettiler:

"Üniversite bileşenlerinin iradesi ve demokratik teamüller hiçe sayılarak gerçekleşen bu dayatmaya karşı Boğaziçi’nde başlayan ve ülke çapında destek gören haklı direnişin yanındayız.

"BU ATAMA MEŞRU DEĞİLDİR"

Tekrar ediyoruz. Bu atama meşru değildir. Üniversiteler bilim üreten kamu hizmeti veren kurumlardır. Üniversitede yeni bir bölüm, fakülte, enstitü açılması ve kadroların düzenlenmesi siyasi kararlara göre değil, bilimsel ölçütlere göre belirlenmelidir.

"TALEPLERİ BİZİM DE TALEBİMİZDİR"

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisiyle, akademisyeniyle, mezunuyla, idari personeliyle akademik özgürlüğü ve özerk demokratik üniversiteyi savunmak için hareket etmektedir. Bu mücadeleyi koşulsuz olarak destekliyoruz. Talepleri, Galatasaray Üniversitesi akademisyenleri olarak bizim de talebimizdir. Bu yersiz atamanın derhal geri çekilmesini, rektörlerin üniversite bileşenlerince belirlenmesini, anayasal haklarını kullanan öğrencilere yönelik polis müdahalelerinin durdurulmasını, gözaltında, ev hapsinde ya da tutuklu bulunanların bir an önce serbest bırakılmasını bir kez daha talep ediyoruz.

Başta LGBT + olmak üzere öğrencileri ve akademisyenleri hedef alan her türlü nefret söylemine, ayrıştırıcı, ötekileştirici dile  karşı duruyoruz. Üniversitelerimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz."  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN