MEB EKYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte soru kitapçığı ve cevap anahtarı

MEB EKYS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte soru kitapçığı ve cevap anahtarı

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS) soruları ve cevapları yayınlandı. ÖSYM'nin düzenlediği sınavın nihai sonuçları için adaylar beklemeye geçti. İşte, MEB EKYS sınav sonuçları tarihi...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (MEB EKYS) koronavirüs önlemleri alınarak 14 Mart 2021 Pazar günü gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullara müdür ve müdür yardımcısı seçmek için düzenlenen (2021-MEB-EKYS), 50 il ve 52 sınav merkezinde uygulandı. Adaylara çoktan seçmeli 80 soru soruldu ve soruları cevaplamaları için 150 dakika süre verildi.

MEB EKYS SORULARI CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM, 2021 MEB EKYS soru kitapçığı ve cevap anahtarının yayımlandığını şu paylaşımla duyurdu:

"14 Mart 2021 tarihinde uygulanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavının (2021-MEB-EKYS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10'u aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.
 
Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 14 Mart 2021 tarihinde saat 16.25'ten itibaren ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir."

2021 MEB EKYS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı (2021-MEB-EKYS) sonucu açıklanma tarihi henüz açıklanmadı.

Sınav sonuçları ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden açıklanacak. Adayların adreslerine ise yazılı sonuç belgesi gönderilmeyecek. Adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası (AİS) üzerinden TC kimlik numaraları ve e-Devlet veya ÖSYM şifreleriyle sonuçlara ulaşabilecek.

SINAV KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİYLE YÜZ YÜZE YAPILDI

ÖSYM'nin, kovid-19 salgınına karşı aldığı tedbirler kapsamında, detaylı temizlenen sınav binaları dezenfekte edildi. Adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı.

İsteyen adaylar, dezenfektanlarını yanlarında getirdi. Sınav görevlilerine de maske ve dezenfektanla lateks eldiven dağıtıldı. Adayların ve görevlilerin, kendi maske ve siperliklerini de kullanmalarına izin verildi.

Sınav görevlileri ve adayların koronavirüs durumları, HES kodları aracılığıyla takip edildi.

MEB EKYS SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN