YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM sınav takvimi 2021

YÖKDİL sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ÖSYM sınav takvimi 2021

ÖSYM tarafından düzenlenen YÖKDİL sınavı, 41 ilde 47 sınav merkezinde gerçekleştirildi. 2020 yılında koronavirüs salgını dolayısıyla ertelenerek 28 Şubat 2021 Pazar günü yapılan YÖKDİL/2 sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz açıklama yapılmadı. İşte detaylar...

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nda (YÖKDİL) adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı. Kovid-19 teşhisi konan adaylar ise sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alındı.

YÖKDİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

28 Şubat 2021 günü yapılan YÖKDİL/2 sınav sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamadan duyurulacak. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.

YÖKDİL/2 sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz bilinmiyor. ÖSYM tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldığı takdirde haberimizde aktaracağız.

Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adayların, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklandıktan sonra 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM merkezine başvurması gerekiyor. Sınav sorularına ilişkin itirazlar ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere) aynı şekilde yapılabilir.

YÖKDİL NEDİR?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (YÖKDİL) adayların kendi alanlarındaki (Fen Bilimleri, Sosyal Bilimleri, Sağlık Bilimleri) dil becerilerini belirlemeye yönelik düzenlenen bir yabancı dil sınavıdır. YÖKDİL Sınavı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliğiyle düzenleniyordu. Fakat 2019 yılından bu yana ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor.

Sınav, yabancı dil koşulunun sağlandığını belgelendirmek amacıyla Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında uygulanıyor.

YÖKDİL, sonbahar döneminde Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında, ilkbahar döneminde ise Arapçada sadece Sosyal Bilimler alanında, İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında olmak üzere yılda iki kez yapılıyor.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ 2021

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN