ALES'te güldüren 'selfie' sorusu sosyal medyanın gündeminde

ALES'te güldüren 'selfie' sorusu sosyal medyanın gündeminde

2020 yılında yapılamayan ALES/2 sınavı, 21 Şubat 2021 Pazar günü tamamlandı. Adaylar 100 sorudan oluşan sayısal ve sözel testleri 150 dakikada tamamlamaya çalıştı. ALES selfie sorusu yorumları, sosyal medyada en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu. İşte, ALES sınavı yorumları...

Yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, eğitim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020 ALES/2) 81 ilde 88 sınav merkezinde gerçekleştirildi. On binlerce aday, 150 dakika süren sınavda ter döktü.

ALES SELFIE SORUSU CEVABI NEDİR?

Sayısal testte 49. soruda yer alan 'selfie' sorusu sosyal medyanın gündemine oturdu.

Adaylara, manzarayı arkasına alıp fotoğraf çeken Berna adında bir kızın görüntüsü verilip, telefonda hangi görsel görünür şeklinde bir soru yöneltildi. Manzarada üçgen, daire, kare gibi cisimlerin yer aldığı soru, sınavdan sonra adayların yanıtını en çok merak ettiği sorulardan biri oldu.

ALES/2 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik/YU numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecek.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. İnternet sayfasındaki sonuç bilgileri, hem Türkçe hem de İngilizce olacak. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacak.

Sonuçların açıklanacağı tarih ise henüz belli değil.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN