2021 TUS ve STS TIP başvurusu ne zaman? İşte başvuru kılavuzu...

2021 TUS ve STS TIP başvurusu ne zaman? İşte başvuru kılavuzu...

TUS ve STSTIP sınavı ne zaman, merak konusu oldu. ÖSYM, her iki sınavın başvurularının 2 Şubat 2021'de başladığını ve 10 Şubat 2021'de sona ereceğini açıkladı. İşte, TUS ve STS TIP sınav ücretleri...

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS 1. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS TIP 1. Dönem) 21 Mart 2021 tarihinde uygulanacak.

TUS VE STS TIP BAŞVURU TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, TUS ve STS TIP sınavlarının başvuruları 2-10 Şubat 2021 tarihleri arasında ais.osym.gov.tr adresinden yapılacak.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekiyor.

Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığı'nın hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabilir.

TUS BAŞVURU EKRANI

STS TIP BAŞVURU EKRANI

aw107902-02.jpg

TUS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (TUS) başvurular elektronik ortamda alınacak. Bu konuda adayların izlemesi gereken yol şöyle:

* ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) hiçbir kaydı olmayan adaylar, bir başvuru merkezine gitmeksizin e-Devlet uygulaması üzerinden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıt olabilir.

* ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'ne kayıt olduktan sonra Yükseköğretim Bilgi Sistemi'nde (YÖKSİS) bilgileri bulunuyor ise bir başvuru merkezine gitmeksizin başvurularını, başvuru süresi içinde bireysel olarak internet aracılığıyla https://ais.osym.gov.tr veya ÖSYM mobil uygulaması aracılığıyla yapabilir ve süresi içinde sınav ücretini ödeyerek başvurularını tamamlayabilir.

* Her iki durumda da adaylar, başvuru formunu eksiksiz olarak doldurmalı ve fotoğraflarının güncel olduğundan emin olmalı. Fotoğrafı güncel olmayanlar en yakın ÖSYM kurumundan güncel fotoğraf çektirebilir. Kişisel bilgilerin yazdığı bu formda ayrıca hangi dilde sınava gireceklerini de belirtmeleri gerekiyor. Başvuru merkezine gidildiğinden mutlaka Nüfus cüzdanının adayın yanında olması gerekiyor.

TUS VE STS TIP SINAV ÜCRETLERİ

Temel Tıp Bilimleri: 250 TL

Klinik Tıp Bilimleri: 250 TL

Ödeme yerleri şöyle:

* Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

* Albaraka Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

* QNB Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

* ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

* Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç)

* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz)

* ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (odeme.osym.gov.tr)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN