ALES soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak 2021?

ALES soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak 2021?

ALES cevap anahtarı ve soru kitapçığı yayımlandı mı, merak konusu oldu. Zira, sınava giren adaylar kesin sonuçlar açıklanmadan önce alacakları puanı tahmin ederek tercihleri üzerinde değerlendirme bulunuyor. İşte, ALES soruları ve cevapları 2021...

Kovid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında ertelenen ALES/2 sınavı bugün 81 ilde 88 sınav merkezinde yapılıyor. ALES'te görevli gözetmenler, sınava katılacak adaylar ve yanlarındaki bir refakatçi sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. 21 Şubat 2021 Pazar günü saat 10.15'te başlayan sınav, saat 12.45'te sona erecek. Sınavın ardından adaylar soru kitapçığına ve sınav yorumlarına göz atarak alabilecekleri puanları tahmin etmek için kolları sıvayacak.

ALES SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 yılında yapılması planlanan fakat koronavirüs tedbirler çerçevesinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından bugün yapılan yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, eğitim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) soru kitapçığı ve cevap anahtarının ne zaman yayımlanacağı henüz açıklanmadı. Geçmiş yıllardaki örneklere bakıldığı zaman, sınav soruları ve cevaplarının 1 hafta için ÖSYM'nin web sitesinde erişime açılması bekleniyor.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, ALES/2 sonuçlarını açıklayacağı tarihi henüz kamuoyuyla paylaşmadı. 2020 yılının ağustos ayında yapılan ALES sınavı sonuçları eylül ayında erişime açılmıştı. Buna göre, sınav sonuçlarının nisan ayında açıklanacağı söyleyebiliriz.

Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyeceğini belirtelim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN