ALES soruları ve cevapları erişime açıldı!

ALES soruları ve cevapları erişime açıldı!

2021 ALES soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı mı, merak konusu olmuşken beklenen haber ÖSYM'den geldi. 2020 yılında koronavirüs dolayısıyla ertelenerek 21 Şubat 20201 tarihinde yapılan ALES/2 sınavının soruları ve cevapları internet sitesinde açıklandı. İşte detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2020 ALES/2 temel soru kitapçığı ile cevap anahtarının yüzde 10'unu internet sitesinden yayınladı. Sınava giren adayların puanları 5 yıl boyunca geçerli olurken, tercih kılavuzunun ne zaman açıklanacağı henüz belli değil.

ALES SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI NASIL ÖĞRENİLİR?

ÖSYM, kovid-19 salgını nedeniyle ertelenerek 21 Şubat 2021 Pazar günü yapılan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (2020-ALES/2) soru kitapçığı ve cevap anahtarını yayınladı.

Sınava katılım sağlayan adaylar, temel soru kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr internet adresinden TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecek.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, ALES/2 sonuçlarını açıklayacağı tarihi henüz kamuoyuyla paylaşmadı. 2020 yılının ağustos ayında yapılan ALES sınavı sonuçları eylül ayında erişime açılmıştı. Buna göre, sınav sonuçlarının nisan ayında açıklanacağı söyleyebiliriz.

Adaylar sınav sonuçlarını, TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyeceğini belirtelim.

ALES SORULARI VE CEVAPLARI GÖRÜNTÜLEME EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN