Öğretmen atamaları ne zaman 2021? Hangi branşlara kaç bin kişi atanacak?

Öğretmen atamaları ne zaman 2021? Hangi branşlara kaç bin kişi atanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nda kadrolu olarak atanmayı bekleyen on binlerce öğretmen için beklenen haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, birkaç ay içerisinde 20 bin öğretmen ataması yapacaklarını açıkladı. İşte, 2021 öğretmen atama takvimi...

2020 yılında 60 branşta binlerce öğretmen ataması gerçekleştirildi. Koronavirüs (kovid-19) salgınında uzaktan eğitime yapılmasına karşın atanan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadrolu olarak göreve başladı. 2021 yılında da atama bekleyen öğretmenler, düzenlenecek kura ile yeni görev yerlerini öğrenecek.

2021 ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Önümüzdeki aylarda öğretmen ataması yapacağız" açıklamasında bulundu.  2021 öğretmen atama takvimi ile ilgili herhangi tarih henüz verilmedi.

KAÇ BİN ÖĞRETMEN ATANACAK?

2021 yılında 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2002 yılından bugüne kadar toplam 693 bin öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik. Bu vesileyle öğretmen adaylarımızla bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmenimizin daha atamasını yapacağız. Bu öğretmenlerimizin de katılımıyla yolumuza çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Yeni yapacağımız 20 bin öğretmen atamasının şimdiden eğitim öğretim camiamıza, milletimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum." açıklamasında bulundu.

BAKAN SELÇUK AÇIKLAMASINDA NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanlığı her yıl yaptığı gibi 2021 yılında da öğretmen atamasını gerçekleştirecek. Koronavirüs (kovid-19) salgını dolayısıyla online eğitime devam eden öğretmenler, yüz yüze eğitim başladığında okula giderek eğitim veriyordu. Okulda eğitim verildiği süreçte 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan öğretmenlerin okula gelmemesinden dolayı çok sayıda öğretmen açığı bulunuyordu. Sayıştay'ın açıkladığı rapora göre kurum bazlı yaklaşık 138 bin öğretmen açığı bulunuyor.

Bu ihtiyaçların karşılanması ve öğrencilerin mağdur olmaması için 2021 yılında öğretmen atamalarının hızlıca gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

HANGİ BRANŞLARDA ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuya ilişkin yaptığı en son açıklamada "Çok net bir tarih vermek mümkün değil ama çok uzun süreceğini sanmıyorum" dedi. Öğretmen ataması kontenjanlarını ihtiyaçlara göre şekillendirileceğine ifade eden Ziya Selçuk, "Milli Eğitim Bakanlığı, kendi ihtiyaçlarını istatiksel olarak ortaya koyduktan sonra bunu Maliye Bakanlığı ve ilgili kuruluşlarla görüşüyoruz" dedi.

Öte yandan Bakan Selçuk, "Bizim ihtiyaçlarımızın ne kadar olduğuyla toplam kadro ihtiyacı belirleniyor. Daha sonra toplam kadronun ne şekilde dağıtılacağı görüşülüyor. Tabii bunun için bütçenin netleşmesi lazım. Şimdiye kadar Milli Eğitim Bakanlığı en yüksek kadroyu aldı. Yine öyle olacağı umudundayım. Bütçe ile ilgili bazı netleşmeler ortaya çıktığında bunu hangi branşta ne kadar atama olacağı ile ilgili görüşeceğiz. Önce toplam ne kadar atama olacağını sonra branş dağılımını açıklayacağız. Eğer bugün bu net olsa paylaşırdık" diye belirtti.

ÖĞRETMEN ATAMASI BRANŞ SAYISI BELLİ OLDU MU?

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Müdürlüğü öğretmen atamaları için çalışmalara devam ederken binlerce öğretmen 2021'de hangi branşlardan atama yapılacağını merakla bekliyor.

2020 yılında yapılan öğretmen atamalarında en çok atama yapılan öğretmen branşlarında sınıf öğretmenliği ilk sırada yer almıştı. Sınıf öğretmenlerini, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve İngilizce öğretmenliği takip etti. 2021 yılında öğretmen ataması yapılırken, bu sıralamaya atama yapılması bekleniyor.

2020'DE KAÇ ÖĞRETMEN ATANDI?

2020 yılında yapılan öğretmen atamaları 60 ayrı branştan seçildi. 2020 yılında 50 taban puanıyla binlerce öğretmenin ataması yapıldı. Branş sıralamasına göre öğretmen atamalarının bazıları şöyle:

2 bin 831 sınıf öğretmeni

1801 din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni

1739 İngilizce öğretmeni

1518 okul öncesi öğretmeni

1701 matematik öğretmeni

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN