2021 KPSS lisans, önlisans, lise sınavı ne zaman? Yeni sınav takvimi belli oldu

2021 KPSS lisans, önlisans, lise sınavı ne zaman? Yeni sınav takvimi belli oldu

Kamu kurumlarında memur olmayı bekleyen adayların katılım sağladığı KPSS sınavı 2021 takvimi ÖSYM tarafından ilan edildi. Lisans sınavı ağustos ayında yapılırken, önlisans ve lise sınavları ise bu yıl yapılmayacak. Bilindiği üzere önlisans ve lise sınavları iki yılda bir gerçekleştiriliyor. İşte, KPSS başvuru tarihleri...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) açıkladığı yeni sınav takviminde Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) tarihleri de belli oldu. Devlet dairelerine atanacak memurları belirlemek için düzenlenen sınava lisans, önlisans ve ortaöğretim (lise) mezunları katılım sağlayabiliyor.

KPSS LİSANS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru tarihleri: 28 Mayıs 2021 - 14 Haziran 2021

Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri sınavı: 1 Ağustos 2021

Alan Bilgisi Sınavı: 7-8 Ağustos 2021

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Sınavı (ÖABT): 15 Ağustos 2021

Sınav sonuçlarının ilan edilmedi: 16 Eylül 2021

KPSS ÖNLİSANS VE LİSE SINAVI KAÇ YILDA BİR YAPILIYOR?

Önlisans ve ortaöğretim (lise) mezunlarının katılım sağladığı KPSS sınavları, iki yılda bir düzenleniyor. Her iki sınavın da en son 2020 yılında gerçekleşmesi dolayısıyla 2021 yılında yapılmayacağını, bir sonraki sınavın 2022 yılında düzenleneceğini belirtelim.

KPSS NEDİR?

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), 18.3.2002 tarih ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı'na istinaden ilk olarak 2002 yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanıp, uygulanmaya konmuştur. Türkiye'de bazı devlet kurumlarına personel alımı için yapılır. Sınava lise, önlisans veya lisans mezunları girebilmektedir. Lisans KPSS her yıl, önlisans ve ortaöğretim KPSS ise 2 yılda bir yapılmaktadır. Sınava başvuru sayısı sınırı yoktur.

A GRUBU KADROLAR NERELERDE GÖREV ALIR?

Cumhurbaşkanlığı, bakanlıklar, bunların müsteşarlık, başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına atanacak kadrolar içindir.

B GRUBU KADROLAR NERELERDE GÖREV ALIR?

Bu kadrolar, KPSS sonrasında ÖSYM tarafından merkezi sistemle ataması yapılan ve başka herhangi bir sınava girilmeksizin göreve başlanılan kadrolardır.

190 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ek listesinde yer alan, genel ve özel bütçeli kurumlarla bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, kanunlar ile kurulan fonlar ve kefalet sandıkları, il özel idareleri ve belediyeler, il özel idareleri ve belediyelerin kurdukları birlikler ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında yukarıda (a) bendinde belirtilmiş olan meslekler dışında, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN