Lise KPSS tercih kılavuzu yayınlandı | Ortaöğretim tercihleri nasıl yapılır?

Lise KPSS tercih kılavuzu yayınlandı | Ortaöğretim tercihleri nasıl yapılır?

Memur olmak isteyen ortaöğretim seviyesindeki adayların girdiği lise KPSS tercih kılavuzu yayınlandı. ais.osym.gov.tr internet adresi ve ÖSYM AİS giriş ekranı üzerinden lise KPSS tercih kılavuzuna erişilebiliyor. Tercihler de kılavuzda belirtilen şekilde yapılıyor.

ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter hesabından yaptığı duyuruda, KPSS 2020/2 kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak için gerekli tercih kılavuzunun kurumun resmî internet sitesinden yayımlandığını duyurarak, adaylara başarılar diledi. Aygün, lise KPSS tercihlerinin 30 Aralık 2020-7 Ocak 2021 tarihlerinde yapılacağını anımsattı.

LİS KPSS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI, NASIL İNDİRİLİR?

Adayların, memur olmak için girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim (Lise) tercih kılavuzu Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından erişime açıldı. Adaylar, tercih kılavuzunda yer alan tarihler arasında aldıkları puan türüne göre tercih işlemlerini yapacak.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK VE NE ZAMAN BİTECEK?

ÖSYM, resmî Twitter hesabı üzerinden, ’KPSS-2020/2 Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması’ notuyla KPSS tercihlerinin başladığını duyurdu. KPSS tercihleri, 30 Aralık 2020-7 Ocak 2021 tarihlerinde alınacak.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, KPSS-2020/2 bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına tercih işlemlerini başlattıklarını belirterek, tercihlerin 30 Aralık 2020-7 Ocak 2021 tarihlerinde ais.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılacağını kaydederek, tercihlerin hayırlı olmasını diledi.

lise-kpss-tercih-kilavuzu-yayinlandi-ortaogretim-tercihleri-nasil-yapilir.jpeg

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları adına yapılan KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından B Grubu Kadrolar için ÖSYM tarafından Tercih Kılavuzu yayınlanıyor. Bu Kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadrolar, kadro sayıları ve şartları bulunuyor.

Tercih yapacak adaylar, kılavuzda bulunan yönteme göre tercihlerini ÖSYM AİS aracılığıyla kurumun internet sitesinden adaylara duyurulan tarihlerde yapıyor. Sınavın ardından yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmıyor. Fakat bu sınav sonucuna bağlı sonraki zamanlarda ÖSYM tarafından yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde adaydan yerleştirme ücreti alınıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN