Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı ne zaman? İşte başvuru şartları...

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı ne zaman? İşte başvuru şartları...

Sahil Güvenlik Komutanlığı, uzman erbaş alımı ilanı yayımladı. Başvuru şartları arasında; 164 cm boyundan uzun olmak, 27 yaşı geçmemiş olmak, en az lise mezunu olmak gibi maddeler yer alıyor. Son başvuru ise 24 Aralık 2020 saat 11.00 olarak açıklandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 2020 yılı ikinci dönem uzman erbaş alımı gerçekleştirecek. e-Devlet üzerinden alınacak başvurular için kılavuz da yayımlandı. 4 farklı alanda gerçekleştirilecek personel alımı, 17-24 Aralık 2020 günleri arasında yapılacak.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sahil Güvenlik Komutanlığı, 100 kişilik boş kadro ile 2020 yılı ikinci dönem uzman erbaş alımı yapacak. Alımlar; 30 kişi telsizci, 20 kişi şoför, 40 kişi toplu adam ve 10 kişi kurağa adam branşlarında yapılacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı için başvuru süreci 17 Aralık 2020 tarihi saat 14.00 itibarıyla başlayacak olup en geç 24 Aralık 2020 tarihi saat 11.00'a kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir.

Adaylar başvurularını sadece www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI UZMAN ERBAŞ BAŞVURU ŞARTLARI

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda uzman erbaş olabilmek için adaylardan genel şartların yanı sıra yaş, eğitim, boy gibi özel nitelikler aranacak.

Genel Başvuru Şartları:

* Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

* Askeri öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak

* Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında daha önce subay (yedek subay dâhil), astsubay (yedek astsubay dâhil), uzman jandarma ve uzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak

* Yapılacak yazılı sınav (genel kültür ve meslek bilgisi), ön sağlık muayenesi, fiziki kabiliyet ve değerlendirme testleri, uygulamalı mesleki bilgi sınavları ile mülâkat sınavlarında başarılı olmak ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca belirlenen kontenjana girmek

* Yaptırılacak güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak
Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak

* Herhangi bir terör örgütü üyeliği olmamak

*Alım yapılacak branş için belirlenen yeterliliğe sahip olmak

Özel Başvuru Şartları:

Eğitim Şartı: En az lise mezunu olmak.

Boy Şartı: En az 164 cm boyunda olmak koşuluyla, Sayfa-11'de yer alan boy ve kilo oranları tablosunda belirtilen değerler içerisinde bulunmamak.

Sağlık Şartı: Sağlık durumunun (TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre) uzman erbaşlığa elverişli olduğunu, sevk edilecekleri tam teşekküllü hastanelerden alacağı raporla kanıtlamak, ayrıca branş özelliklerine göre gereken koşulları karşılamak.

Askerlik Şartı: Askerlik görevini yükümlü erbaş/er veya sözleşmeli erbaş/er olarak yapmış veya yapıyor olmak, askerlik hizmetini yapmakta iken 'Askerliği Elverişli Değildir' olarak terhis edilmemiş olmak. Aynı zamanda Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuru yapacaklardan Uzman Erbaş Olacaklar için Nitelik belgesini birlik komutanlıklarından temin etmek. Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden 5 (beş) yıldan fazla süre geçmemiş olmak.

Yaş Şartı: 2020 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmamak. Sözleşmeli erbaş ve erlerden; başvuru tarihleri içerisinde en az üç (3) yıl görev yapmış ve müteakip sözleşme süreleri içinde olanlar için 29 yaşını bitirmemiş olmak.

screenshot-1-660.jpg

screenshot-2-496.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN