KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır?

KYK yurt başvuru şartları belli oldu. 2020-21 eğitim sezonunun ikinci yarısında üniversitelerin yüz yüze eğitime başlayıp başlamayacağı henüz net değil. Fakat, e-Devlet üzerinden yapılan KYK yurt başvuru işlemleri merak konusu oldu. İşte detaylar...

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) her yıl hak kazanan üniversite öğrencilerine yurt imkanı sağlıyor. 2020-21 eğitim sezonunun ilk yarısında üniversiteler uzaktan eğitim yapmaları nedeniyle yurt başvuruları alınmamıştı. Ocak ayından sonra hangi üniversitelerde yüz yüze eğitime geçileceği belli değil. Şehir dışında üniversite kazanan ve yurt başvurusu yapmak isteyen on binlerce öğrencinin merakla beklediği KYK yurt başvuru tarihleri de merakla bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Normal şartlarda üniversite öğrencileri için KYK yurt başvuruları www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvurusu adresi üzerinden yapılıyor. Başvurular bir yükseköğrenim kurumuna kayıtlı olan öğrenciler tarafından yapılabiliyor. Fakat içinde bulunduğumuz eğitim-öğretim sezonunun ikinci döneminde KYK yurt başvurusu alınıp alınmayacağına ilişkin henüz gsb.gov.tr internet adresinden bir açıklama yapılmadığını belirtelim.

KYK YURT BAŞVURU ŞARTLARI

* Öğrencinin örgün eğitim veren bir yükseköğretim programına kayıtlı olması başvurunun ilk şartıdır. Öğrencinin ailesinin okulun bulundu şehrin dışında yaşaması (yüzde 40 ve üzeri engeli bulunan, devlet koruması altında olan ve anne ve babası vefat etmiş olan öğrenciler hariç)

* 6 veya daha fazla süreli hapis cezası bulunmayan öğrenciler

* Öğrencinin daha önceden süresiz çıkarma cezası bulunmaması

* Uluslararası öğrencilerin ikamet izninin bulunması

* Asgari ücretin üzerinde ücretle bir işte çalışmıyor olması (zorunlu staj hariç)

* Öğrencinin toplu yaşama düzenine uymayacak seviyede akıl, ruh ya da bulaşıcı bir hastalığının bulunmaması

ŞEHİRLERE GÖRE KYK YURTLARI İÇİN TIKLAYIN

BURS VEREN VAKIF VE KURUMLARIN LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN