KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

KYK burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları nasıl öğrenilir?

KYK burs ve kredi sorgulama ekranı, başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından yoğun ilgi görüyor. Burs ve kredi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 11 Aralık 2020 tarihine kadar e-Devlet üzerinden taahhütnameleri onaylamaları gerekiyor.

Bu yıl başvuruların 8 Kasım 2020 günü sona erdiği Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün (KYK) üniversite öğrencilerine sağladığı burs ve öğrenim kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Yurt başvuruları ise, üniversitelerde uzaktan eğitimin devam etmesi dolayısıyla henüz alınmadı.

KYK BURS VE KREDİ BAŞVURU SONUÇLARI 2020

Özellikle şehir dışında üniversite okuyan öğrenciler için büyük önem arz eden burs ve öğrenim kredisi başvuruları sonuçlandı. Geçen yıllara göre daha geç tarihte başvuruları alınan başvurular sonuçlandı. On binlerce öğrencinin beklediği burs ve kredi sonuçları KYK'nın sonuc.kyk.gov.tr adresinden öğrenilebilir.

KYK BURS VE KREDİ TAAHHÜTNAME ONAYLAMA

Burs ve öğrenim kredisi hakkı kazanan öğrencilerin en geç 11 Aralık 2020 tarihi saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerini okuyup onaylamaları gerekiyor. Taahhütname onayı e-Devlet mobil uygulamasından da yapılamamaktadır.

KYK BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ NE KADAR?

KYK burs ve öğrenim kredi miktarları;

* lisans öğrencileri için aylık 550 lira,
* yüksek lisans öğrencileri için 1100 lira,
* doktora öğrencileri için 1650 lira olarak ödenecek.

2021 yılı için geçerli olacak olan kredi ücretleri ise ocak ayında belli olacak.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, 12 kamu kurum ve kuruluşu aracılığıyla teyit ediliyor. Yapılan değerlendirme sonucunda durumu mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsisinde bulunuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN