Anadolu Üniversitesi AÖF sınav tarihleri belli oldu: Vizeler online yapılacak!

Anadolu Üniversitesi AÖF sınav tarihleri belli oldu: Vizeler online yapılacak!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin (AÖF) vize sınavları, 12-13 Aralık 2020 günlerinde internet üzerinden online yapılacak. İşte AÖF sınav takvimi...

Türkiye'nin en çok öğrenciye sahip fakültesi olan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin sınav tarihleri belli oldu. Normal şartlarda vize ve final sınavları, 81 il genelinde okul binalarında gerçekleştirilirken, koronavirüs salgını nedeniyle bu sezon online gerçekleştirilecek.

AÖF VİZE SINAVLARI NE ZAMAN?

2020-21 eğitim-öğretim sezonu Eskişehir Anadolu Üniversitesi AÖF ara (vize) sınavları, 12-13 Aralık 2020 günlerinde internet üzerinden online (çevrim içi) yapılacak. Öğrenciler, aof.anadolu.edu.tr/ogrenci adresinde sınav giriş bilgilerini öğrenebilecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, dönem sonu sınavıyla ilgili karar daha sonra alınacak. Sınavların gerçekleştirileceği elektronik ortama dahil olmak için internet bağlantısı olan bilgisayar veya tablet ya da cep telefonundan giriş yapılabilecek.

VİZE SINAVLARI NASIL YAPILACAK? ONLINE MI, NORMAL SINAV MI?

Öğrenciler sınava, üniversitenin www.anadolu.edu.tr adresinden yönlendirme linki ile sınav sayfasına geçiş yaptıktan sonra, TC kimlik numarası ya da @anadolu.edu.tr uzantılı e-posta adresi ve şifreyle sisteme giriş yapabilecek.

Sınav başladığında ekranda yalnızca bir soru görülecek. Soruyu cevaplandırarak ya da boş bırakarak bir sonraki soruya ilerlenebilecek. Sorular arasında ileri ya da geri gidilme imkanı olmadığı için işaretleme yapmadan geçilen soru, boş bırakılmış olarak kabul edilecek.

Sınavda her ders için 30 soru ve 40 dakika süre olacak.

Sınavda, çoktan seçmeli soruların yanında kısa ve uzun cevaplı açık uçlu sorular da sorulacak.

Her türlü sorun ve talep için aosdestek.anadolu.edu.tr iletişim ve çözüm masasına ulaşabilirsiniz.

2020-2021 AÖF SINAV TAKVİMİ

* Güz Dönemi Ara Sınavı 12-13 Aralık 2020

* Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 16-17 Ocak 202

* Bahar Dönemi Ara Sınavı 10-11 Nisan 2021

* Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 29-30 Mayıs 2021

* Yaz Okulu Sınavı 08 Ağustos 2021

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF SINIF GEÇME SİSTEMİ

Öğrencilere bir yarı yılda 30 krediyi geçmeyecek şekilde ders ataması fakülte tarafından yapılır. Öğrenciler fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmemek üzere üst yarı yıldan ders seçebilir. (ilk yıl hariç)

Lisansta birinci yarıyılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 5. ve 7. yarı yıllardan, İkinci yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 6. ve 8 yarı yıllardan DERS ALAMAZ.

Üçüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 7. yarı yıldan,

Dördüncü yarı yılın tüm derslerinden başarılı olamayan öğrenciler 8. yarı yıldan ders ALAMAZ.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN