ATA AÖF vizeleri ne zaman? Online sınavlara nasıl giriş yapılır?

ATA AÖF vizeleri ne zaman? Online sınavlara nasıl giriş yapılır?

Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesinin ardından açıköğretim sınavlarının da internetten yapılmasına karar verildi. Atatürk Üniversitesi ATA AÖF vize sınavları 30 Kasım-11 Aralık 2020 tarihleri arasında online yapılacak. İşte giriş ekranı...

Ülkemizde açıköğretim lisans ve önlisans açıköğretim eğitimi veren 3 üniversiteden biri olan Erzurum Atatürk Üniversitesi, ATA AÖF vize sınavlarını internetten üzerinde başladığını duyurdu. Öğrenciler, 12 gün süre boyunca 08.00 ile 20.30 saatleri arasında sınavlara online katılım sağlayabilecek.

ATA AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

ATA AÖF öğrencileri vize sınavlarına evlerinden giriş yapacak. Vize sınavları öncesinde bilgilendirme metni yayınlayan Erzurum Üniversitesi, merak edilen soruları yanıtladı.

Erzurum Atatürk Üniversite ATA AÖF vize sınavları 30 Kasım-11 Aralık 2020 günleri arasında yapılacak.

ONLINE VİZE SINAV GİRİŞ EKRANI

ATA AÖF ONLINE SINAV NASIL YAPILACAK?

* Online sınavlara katılabilmeniz için internet bağlantısı olan kişisel bilgisayarınız/tabletiniz/cep telefonunuzdan sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.

* Sınav sistemi 30 Kasım-11 Aralık 2020 tarihleri arasında, her gün 08.00 ile 20.30 saatleri arasında erişimine açık olacaktır.

* Sınav sistemimize esinav.ataaof.edu.tr adresini kullanarak doğrudan erişebilirsiniz.

* Sınavda tarayıcı kaynaklı bir sorun yaşamamanız için Mozilla Firefox ve Google Chrome tarayıcılarından birini kullanmanız önerilir.

ATA AÖF ONLINE VİZE SINAVI KURALLARI

* Her bir ders için 20 sorudan oluşan sınavın oturum süresi 30 dakikadır. Sınav ekranında yer alan sayaçtan kalan sınav sürenizi takip edebilirsiniz. Sınavı başlattıktan sonra 30 dakikalık süreniz başlar ve herhangi bir nedenden dolayı sınavdan çıksanız dahi 30 dakikalık sınav süresi azalmaya devam eder. Bu süre içerisinde 'Sınavı Bitir' butonuna tıklamazsanız, 30 dakika tamamlandığında seçili cevaplarınız sisteme otomatik olarak gönderilir ve sınav oturumunuz sonlandırılır. Sınav ekranında önceki sorulara ve boş bıraktığınız sorulara tekrar geri gitmek engellenmiştir. Bir soruyu cevapladıktan ya da 'Boş bırak' seçeneğini işaretledikten sonra 'Sonraki' butonunu kullanarak bir sonraki soruya geçiş yapabilirsiniz.

* Sınav esnasında, her sayfada bir soru ve o soruya ait cevap şıkları ('Boş bırak' seçeneği dahil) gösterilecektir. Bir soru görüldükten sonra, doğru olduğunu düşündüğünüz şıkkı ya da 'Boş bırak' seçeneğini işaretleyerek diğer soruya geçebilirsiniz. İşaretleme yapılmadan bir sonraki soruya geçilemeyecektir. Her bir öğrencinin karşısına çıkacak olan soru dizilimi ve cevap şıkları farklı olacaktır.

* Oturum süresi (30 dakika) içerisinde herhangi bir problem ile karşılaşmanız durumunda (elektrik/internet kesintisi, tarayıcının kapanması vb.), oturum süresi bitmeden aynı sınavın oturumuna tekrar girerek kalan sürenizi kullanabilirsiniz. Ancak 30 dakikadan sonra veya 'Sınavı Bitir' butonuna tıkladığınızda sınavınız tamamlanmış olur ve sınava tekrar giremezsiniz.

AÖF SINAVLARINDA 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

* Sınav ortamında yalnız bulunmak ve soruları herhangi bir bilgi kaynağı olmadan ya da kimseden destek almadan cevaplamakla yükümlüsünüz.

* Sınav sorularının herhangi bir şekilde kopyalanması ve paylaşılması suç teşkil ettiğinden, cezai sorumluluğu bulunmaktadır. Etik ihlalde bulunduğu tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

* Online vize sınavı notunun başarı notuna katkısı %30 oranında olacaktır. Sınav sonuçlarının değerlendirilmesinde 4 (dört) yanlış cevap 1 (bir) doğru cevabı geçersiz kılacaktır.

* Sınav dönemi boyunca deneme sınavlarına erişim olmayacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN