AÖL sınavları ne zaman yapılacak? İşte sınav tarihleri...

AÖL sınavları ne zaman yapılacak? İşte sınav tarihleri...

Milli Eğitim Bakanlığı, açıköğretim lisesi sınavlarının 26-27 Aralık 2020 günlerinde internet üzerinden yapılmasına karar verdi. AÖL sınav giriş belgesi de MEB'in aolweb.aol.meb.gov.tr internet adresinde yayımlandı. İşte, AÖL online sınav ekranı...

2020-21 eğitim-öğretim sezonunda açıköğretim lisesi 1. dönem sınavları online yapılacak. Bilindiği üzere, 5-6 Aralık 2020 günlerinde yapılması gereken AÖL sınavları, koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı nedeniyle ertelendi. Sınava girecek öğrencilerin, AÖL sınav giriş belgesi ve online sınav ile ilgili bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı'nın aolweb.aol.meb.gov.tr adresinden yayımlandı.

AÖL 1. DÖNEM SINAVI NE ZAMAN?

Açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi, mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip lisesi sınavları, corona virüsü (kovid-19) salgın hastalığına karşı alınan tedbirler doğrultusunda ertelenmişti. Milli Eğitim Bakanlığı, AÖL sınavının yeni tarihini nihayet açıkladı.

AÖL 1. dönem sınavlarının online yapılacağını açıklayan MEB, açık öğretim lisesi için 3 oturum, açık öğretim ortaokulu içinse 2 oturumda tamamlanacak olan AÖL sınavları için süre, öğrencinin katılacağı ders sayısı ile sınav süresinin çarpımı ile bulunacak. AÖL online sınavlar 26-27 Aralık 2020 tarihlerinde yapılacak.

AÖL ONLINE SINAV GİRİŞ EKRANI

5fe58c5f18c7731948d2c5c4.jpg

AÖL SINAVLARI NASIL UYGULANACAK, ONLINE MI YÜZYÜZE Mİ?

MEB tarafından AÖL sınavları için yayımlanan bilgiler şöyle:

* Adaylar, sınav takviminde belirtilen gün ve saatlerde sınava katılmak zorundadırlar.

* Online sınavlar, tüm yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erecektir.

* Adaylar sınav takviminde belirtilen tarih ve saatte, TC. Kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Öğrenci Bilgi Sistemine giriş yaparak online sınava katılacaklardır.

* Adaylar, online sınav sistemine girişte ÖDSGM tarafından hazırlanan gizlilik taahhütnamesini onaylayacaklardır.

* Sınav başlamadan önce sınav kuralları elektronik ortam üzerinden adaya bildirilecektir. Bu bildirim ile aday, sınav kurallarını kabul etmiş sayılacaktır. Sınav kurallarını ihlal eden aday ve sınav görevlilerine, 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Kanun uyarınca cezai müeyyideler uygulanacaktır.

* Online sınav, çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli ve her bir ders için ayrı olmak üzere 20 sorudan oluşacak en fazla üç oturum hâlinde gerçekleştirilecektir. Sınavda her bir ders için 25 dk. süre uygulanacaktır.

* Adaylar, her bir oturumda en fazla sekiz, üç oturumda toplam 24 dersten sınava katılabilecekler ve her oturum için kendilerine atanan derslerden istedikleri dersi seçerek sınavı başlatıp bitirebileceklerdir.

* Online sınavda her oturum ayrı olarak uygulanacaktır. Oturumlar kendi içlerinde bölünemez olduğundan oturum sona erene kadar ara verilmeyecektir.

* Sorular, soru numarası sırasında ve ekranda bir soru ve cevap seçenekleri yer alacak şekilde gösterilecektir. Seçilen derse ait soru sayfasında her ders için kalan süreyi gösteren sayaç olacaktır.

* Seçilen derse ait soru sayfasında önceki soru, sonraki soru, sınavı başlat ve sınavı bitir butonları yer alacaktır. Adaylar, cevap verdikleri soruya geri dönüş yapabileceklerdir.

* Adaylar, istedikleri zaman sınavı bitirebileceklerdir. Sınavı süresi içinde bitirmeyen adaylar için 25 dk. sonunda sistem tarafından sınav bitirilecek ve değerlendirme buna göre yapılacaktır.

* Bir dersi seçerek sınavı başlatan ve hiçbir soruya cevap vermeden bitiren aday “Sınava Girdi” sayılacak ve o derse ait puanı “Sıfır” olacaktır.

* Sınav anında başka bir program, tarayıcı veya sayfa açılması halinde adaya uyarı mesajı verilecek, açılan program, tarayıcı veya sayfanın kapatılmaması durumunda adayın o derse ait sınavı iptal edilecektir.

* Adaylar sınav sonuçlarını AÖK Öğrenci Bilgi Sisteminden öğrenebileceklerdir.

AÖL SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR? 

26-27 Aralık 2020 günlerinde internet üzerinden yapılacak açıköğretim lisesi 1. dönem sınavları ile ilgili detaylar, MEB'in web sitesinden ilan edildi. Sınavlar, online yapılacağı için AÖL sınav giriş belgesi hazırlanmadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN