Son dakika! MEB'den kritik duyuru: 5-6 Aralık'taki AÖL sınavları ertelendi

Son dakika! MEB'den kritik duyuru: 5-6 Aralık'taki AÖL sınavları ertelendi

Son dakika haberi... MEB, 5-6 Aralık'ta düzenlenecek açıköğretim ortaokul ve lise sınavlarını ertelendi.

Son dakika haberi... Milli Eğitim Bakanlığı, 5-6 Aralık'ta yapılacak açıköğretim ortaokulu ve lisesi sınavlarını Kovid-19 tedbirleri kapsamında ileri bir tarihe erteledi.

Bakanlık'tan yapılan bilgilendirmede, bu hafta sonu gerçekleştirilmesi planlanan sınavlar ile ilgili şunlar kaydedildi:

"5 Aralık 2020 Cumartesi ve 6 Aralık 2020 Pazar günü yapılacak açık öğretim ortaokulu ve lisesi sınavları ile Milli Eğitim Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı unvan değişikliği sınavı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ertelenmiştir. İlgili sınavların takviminde yapılacak düzenlemeler ayrıca duyurulacaktır."

4 OCAK'A KADAR YÜZ YÜZE EĞİTİM YOK

MEB, 20 Kasım'dan 4 Ocak'a kadar resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim-öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim ile devam edileceği açıklamıştı.

Bu durum özellikle çalışan anneleri telaşlandırmış, veliler sosyal medyadan ayaklanmıştı. Velilerin isyanın ardından geri adım atan MEB, okul öncesi eğitim kurumlarında eğitimin yüz yüze yapılmasına karar vermişti. 

MERKEZİ SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

20 Kasım'da 'Merkezi sınavlar nasıl gerçekleşecek' sorusunu cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Dolaşımı azaltmayı hedeflediğimiz için çocuklarımızın, diyelim ki haftada bir gün sınava gitmeleri de doğru değil. Bu da istişare edilen konular arasındaydı. O yüzden de sınavları erteledik. Bu erteleme, salgının seyrine bağlı olarak 4 Ocak sonrası ne şekilde olacak, bununla ilgili de tarihleri belirledik.

Şimdiye kadar sınavların bir kısmı yapıldı. Onlar geçerli sayılacak. Bunların bir kısmı e-Okul'a girildi, bir kısmı da giriliyor, yani tamamı geçerli. 4 Ocak sonrası da bu sınavlarla bağlantılı eksik kalan ne varsa onların tamamlanmasını bekliyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN