Son dakika! Çalışan anneler tepki gösterdi, MEB karar değiştirdi

Son dakika! Çalışan anneler tepki gösterdi, MEB karar değiştirdi

Kovid-19 nedeniyle yüz yüze eğitimden bir süreliğine vazgeçilmesi, özellikle çalışan annelerin tepkisini çekti. Velilerin ayaklanmasıyla MEB geri adım attı, kreş, anaokul ve uygulama sınıflarında yüz yüze eğitim yapılmasına karar verildi.

Son dakika haberi... MEB'e bağlı resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılacak.

Kovid-19 nedeniyle yüz yüze eğitimden bir süreliğine vazgeçilmesi, özellikle çalışan annelerin tepkisini çekti. Velilerin ayaklanmasıyla MEB geri adım attı, kreş, anaokul ve uygulama sınıflarında 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasına karar verildi.

MEB'den yapılan açıklamada "Resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir. Okul öncesi eğitim kurumlarında, 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olarak planlanacak.

Fiziki imkanları uygun olan okul öncesi eğitim kurumlarında, salgınla ilgili tüm tedbirlerin alınması şartıyla çocuk kulüpleri açılabilecek" ifadeleri kullandı. 

MEB'in açıklamasının devamı şöyle: 

"Çocukların ev ortamında da desteklenmesi amacıyla TRT EBA İlkokul kanalında her gün yayımlanan EBA Anaokulu kuşağını takip etmeleri ve ailelerin Temel Eğitim Genel Müdürlüğü internet sitesinde yayımlanan Erken Çocukluk Eğitim Takvimi ile diğer yayınlardan yararlanmaları sağlanacaktır. Okula kayıtlı olup yüz yüze eğitimi tercih etmeyen ailelerin çocuklarının kayıtları silinmeyecek, bu çocukların da EBA Anaokulu'nu izlemeleri ve diğer eğitim materyallerinden yararlanmaları için gerekli önlemler alınacaktır."

"OLUMLU BİR HABER YANSIYACAK"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sabah saatlerinde koronavirüs önlemleri nedeniyle kapatılan kreş ve anaokullar konusunda çalışma yapıldığını ve gün için bilgi verileceğini duyurmuştu.

Selçuk ifadeleri kullanmıştı: "Çalışan annelerin okul öncesi kurumlarına çocuklarını verebilmeleri konusunda olumlu bir haber de yansıyacak diye düşünüyorum. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Gün içinde tüm milli eğitim müdürlüklerine, okullara bilgiyi geçmiş oluruz."

VELİLER AYAKLANDI, MEB GERİ ADIM ATTI

MEB, 20 Kasım'dan 4 Ocak'a kadar resmi, özel, örgün ve yaygın tüm eğitim-öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim ile devam edileceği açıklamış, bu durum özellikle çalışan anneleri telaşlandırmıştı. Velilerin sosyal medyadan ayaklanmasının ardından MEB geri adım atmıştı. 

EĞİTİM-BİR-SEN'DEN MEB'E ÇAĞRI

Öte yandan Eğitim-Bir-Sen, MEB'in okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılması ile ilgili kararını yeniden gözden geçirmesini istedi. 

MEB'in, söz konusu açıklamanın daha mürekkebi kurumadan bir genelge yayımlayarak, bu defa resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağını ifade ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakanlığın yıl sonuna kadar resmi ve özel eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime ara vermesini, 'Her işin başı sağlık' diyerek makul görmüş; öğrenme kayıpları başta olmak üzere yüz yüze eğitim yapılmamasının neden olacağı aksaklıklara rağmen salgının etkisinin azalarak eğitim-öğretimde normale dönüşe vesile olacağı beklentisiyle kararı yerinde bulmuştuk. Fakat bugün yayımlanan yeni genelgeyle okul öncesi eğitim kurumlarının yüz yüze eğitime başlatılması, ya eğitim kurumlarının ve yüz yüze eğitimin salgına olumsuz bir etkisinin olmadığını ya da okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerimizin 'çocuk bakıcısı' yerine konulması algısını ortaya çıkarmıştır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN