2021 zamlı memur maaşı ne kadar? Öğretmen, polis, hemşire, imam...

2021 zamlı memur maaşı ne kadar? Öğretmen, polis, hemşire, imam...

Memurların maaşlarına Ocak 2021'de yüzde 3 toplu sözleşme zammı ödenecek. Kesin zam oranı aralık enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte 4 Ocak 2020'de belli olacak. İşte son memur maaşları...

2021 yılının yaklaşmasıyla öğretmen, polis, doktor, hemşire, imam, memur maaşlarına yapılacak zam oranı merak konusu oldu. Bilindiği üzere, memur ve emeklilerin maaşları her yıl enflasyon oranlarına göre hesaplanıyor. Memurlar temmuz ayında yüzde 4 toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 1.75 oranında enflasyon farkı aldı.

2021 MEMUR MAAŞI ZAMMI BELLİ OLDU MU?

Memurlara toplu sözleşme gereği 2020'nin ikinci 6 ayı için yüzde 4 zam yapılmıştı. Bu döneme ilişkin enflasyon farkı ocak ayında maaşa yansıtılacak.

Memurlara 2021 yılının ilk 6 ayı için ocakta yüzde 3 de toplu sözleşme zammı ödenecek. Yılın ikinci yarısına ilişkin enflasyon farkı da bu zamma eklenecek.

2021 yılında memurlara yapılacak maaş zammı, memurların eğitim seviyeleri, medeni durumu, derece, kademe, çocuklu, bekar ve hizmet süresi gibi etkenlere göre değişiklik gösterecek.

MEMUR MAAŞLARINA YÜZDE 7 ZAM

Memur ve memur emeklileri bugünkü enflasyon rakamları baz alındığında yüzde 4'lük sözleşme zammına ek olarak yüzde 3,02'lik enflasyon zammı alacak.

Kasım sonu itibarıyla yıllık enflasyon yüzde 14,03 olurken, temmuz-kasım arasında enflasyon yüzde 7 olarak gerçekleşti.

Zam oranında kesin rakam aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte 4 Ocak 2020'de belli olacağını belirtelim.

GÜNCEL MEMUR MAAŞLARI NE KADAR?

Temmuz 2020'de belirlenen yüzde 5,75 zamla birlikte oluşan memur maaş zamları aşağıdaki tabloya göre belirtilmiştir.

2020-12-03-132129-vert.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN