Erdinç Sözer kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımları çalıştırdı? İşte kariyeri

2003'te başlayan antrenör kariyerinin tamamını Almanya'da geçiren Erdinç Sözer, Fenerbahçe'de geçici teknik direktörlüğe getirilen Emre Belözoğlu'nun ekibine dahil oldu. Pro lisans sahibi deneyimli antrenör, maçlarda kulübede takımı temsil edecek. İşte, Erdinç Sözer biyografisi...

Teknik direktör Erol Bulut ile yolların ayrılmasından sonra sezon sonuna kadar Fenerbahçe futbol takımının başına getirilen sportif direktör Emre Belözoğlu'nun yardımcısı Erdinç Sözer oldu. Pro lisans eğitimini Almanya'da alan tecrübeli spor adamı, sezon sonuna kadar maçlarda kulübede yer alacak. Konuyla ilgili sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Uzun yıllar boyunca Bundesliga'da görev yapan antrenör Erdinç Sözer, Fenerbahçe teknik ekibine katıldı. 52 yaşındaki çalıştırıcı, daha önce Almanya'da Hamburg, Stuttgart, Bayer Leverkusen, Wolfsburg ve Greuther Fürth gibi takımlarda yardımcı antrenörlük yaptı.

Sözer sezonun geri kalan kısmında Teknik Sorumlumuz Emre Belözoğlu'nun yardımcılığını yapacak. Gösterdikleri işbirliği ve anlayıştan dolayı Hertha Berlin Kulübü ve Teknik Direktör Labbadia'ya teşekkürlerimizi sunarız."

ERDİNÇ SÖZER'İN HAYAT HİKAYESİ 

11 Temmuz 1968 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Almanya'nın ünlü futbol okulu Hennes-Weisweiler Akademi'den mezun oldu ve Pro Lisans almaya hak kazandı. Stajını Fenerbahçe'de tamamladı. 

Futbolculuk geçmişi bulunmayan Erdinç Sözer, antrenörlük kariyerine 2003 yılında Darmstadt U19 takımının başına geçerek başladı.

2015 yılında Alman teknik direktör Bruno Labbadia'nın yardımcı antrenörü oldu.

ERDİNÇ SÖZER'İN KARİYERİ

Kariyeri boyunca Bruno Labbadia'nın ekibinde yer alan Erdinç Sözer; Darmstadt, Greuther Fürth, Bayer Leverkusen, Hamburg, Wolfsburg ve Hertha Berlin'de antrenörlük yaptı.

Eddy lakaplı teknik adam, daha önce verdiği bir röportajda, Türkiye'de 3 büyüklerden birini çalıştırmak istediğini söylemişti.

ERDİNÇ SÖZER'İN ÇALIŞTIRDIĞI TAKIMLAR

2003-2005 - Darmstadt U19 (Teknik Direktör)
2005-2006 - Darmstadt (Antrenör)
2006-2007 - Darmstadt 2 (Teknik Direktör)
2007-2008 - Greuther Fürth (Antrenör)
2008-2009 - Bayer Leverkusen (Antrenör)
2009-2010 - Hamburg (Antrenör)
2010-2013 - Stuttgart (Antrenör)
2015-2016 - Hamburg (Antrenör)
2018-2019 - Wolfsburg (Antrenör)
2020-2021 - Hertha Berlin (Antrenör)
2021 - Fenerbahçe (Antrenör)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kenan Koçak kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımları çalıştırdı? İşte merak edilenler
Erol Bulut kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı? İşte hayat hikayesi...
Fenerbahçe, Malatyaspor ile 1-1 berabere kaldı

Karar Biyografi Haberleri