Türkiye'de tsunamiden ölen ilk kişi 86 yaşındaki Fatma Erçetin oldu

İzmir'i vuran 6.9 büyüklüğündeki depremin ardından Ege Denizi'nde tsunami meydana geldi. Birçok sokak, ev, işyeri sular altında kalırken, 86 yaşında tekerlekli sandalyeye bağlı yaşayan Fatma Erçetin boğularak hayatını kaybetti.

İzmir Seferihisar'da depremin ardından yaşanan tsunamide hayatını kaybeden 86 yaşındaki Fatma Erçetin, Türkiye'deki ilk tsunami kurbanı olarak kayıtlara geçti. Seferihisar'ın Sığacık Mahallesi'nde 86 yaşındaki Fatma Erçetin tsunami dalgalarına kapılarak yaşamını yitirdi.

TSUNAMİYE TEKERLEKLİ SANDALYEDE YAKALANDI

Bilimsel araştırmalara Türkiye kıyılarında 1856, 1866, 1881 ve 1949 tarihli depremler tsunami oluşturdu. Kayıtlara geçen tsunami nedeniyle ilk can kaybı ise dünkü İzmir depremi sırasında Seferihisar Mahallesindeki Sığacık'ta yaşandı. Tekerlekli sandalyesinde tsunamiye yakalanan 86 yaşındaki Fatma Erçetin tsunami sularına kapılarak yaşamını yitirdi.

DEPREM KURBANLARI DEFNEDİLİYOR

İzmir'de dün meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybeden İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Nuri Seha Yüksel'in eşi Burcu Yüksel ile çocukları Ege Ilgaz ve Dila Yüksel'in cenazeleri toprağa verildi. Törene CHP lideri Kılıçdaroğlu ve HDP Genel Başkanı Mithat Sancar da katıldı. ’in depremde yaşamını yitiren eşi diş hekimi Burcu Yüksel ve 2 çocuğu için son görev yerine getirildi. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

Enkaz altından böyle seslendi: Çok korkuyorum elimi tut abla
Erdoğan'dan Miçotakis'e teşekkür tweeti
Son dakika! İzmir'deki depremden acı haber: 25 ölü, 804 yaralı

Güncel Haberleri