Erdoğan'dan Miçotakis'e teşekkür tweeti

Erdoğan'dan Miçotakis'e teşekkür tweeti

Son dakika haberi... Deprem İzmir'i vurdu, Yunanistan ve Fransa dahil birçok ülke yardım teklif etti. Yunanistan Başbakanı Miçotakis Erdoğan'ı aradı, Aliyev ile Ruhani de 'Yardıma hazırız' mesajı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis telefonda görüştü. 

Miçotakis, İzmir ve bazı Yunan adalarını etkileyen deprem nedeniyle Erdoğan'ı telefonla aradı.

Erdoğan ve Miçotakis görüşmede, karşılıklı olarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Erdoğan, gerek duyulması halinde Yunanistan'a yardım etmeye hazır olduklarını ifade etti.

MİÇOTAKİS: HALKLARIMIZIN BİRLİK OLMA ZAMANLARI

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi ile ilgili Twitter'dan paylaşımda da bulundu.

Erdoğan'a iki ülkeyi de sarsan depremde can kayıplarından ötürü başsağlığı dilediğini belirten Miçotakis, "Farklılıklarımız ne olursa olsun, bunlar, halklarımızın birlik olma zamanları." değerlendirmesinde bulundu.

"BU HAYATTAKİ BİRÇOK ŞEYDEN DAHA DEĞERLİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Twitter'dan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in mesajını alıntılayarak İngilizce yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı: 

"Sayın Başbakan, şahsım ve milletim adına teşekkür ediyor, ben de tüm Yunanistan'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye de Yunanistan'a her türlü yardım için hazırdır. Zor zamanlarda iki komşunun dayanışma göstermesi bu hayattaki birçok şeyden daha değerlidir." 

 

ERSİN TATAR'DAN DA ERDOĞAN'A TELEFON

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da İzmir'deki deprem sonrası Erdoğan'ı telefonla aradı. Tatar, Kıbrıs Türk halkının her zaman olduğu gibi Anadolu'daki kardeşlerinin yanında olduğunu vurguladı.

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı, depremden etkilenenlere de geçmiş olsun dileğinde bulunan Tatar, şunları kaydetti:

"Anavatanımızın güzel şehri İzmir'de meydana gelen depremden büyük üzüntü duyduk. Temennimiz, hasarın en hafif şekilde atlatılmasıdır. Anavatan Türkiye'nin, tüm imkanları ile depremin neden olacağı yaraları en kısa sürede saracağına olan inancımız tamdır. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize başsağlığı, etkilenen kardeşlerimize de en kalbi duygularımla geçmiş olsun dileklerini iletiyorum."

NATO VE AB'DEN TÜRKİYE MESAJI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ege Denizi'ndeki deprem nedeniyle Türkiye ve Yunanistan'a yardıma hazır olduklarını açıkladı. 

Stoltenberg, Twitter hesabındaki paylaşımında, Ege Denizi'ndeki deprem nedeniyle derin üzüntü duyduğunu belirtti. 

"Kalbim depremden etkilenenlerle." ifadesini kullanan Stoltenberg, NATO'nun müttefik ülkeler Türkiye ve Yunanistan'a yardıma hazır olduğunu kaydetti.

"AB YARDIM SAĞLAMAYA HAZIRDIR"

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Ege Denizi'ndeki deprem sonrası gelişmeleri izlediklerini, yardıma hazır olduklarını duyurdu. 

Michel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Ege Denizi'nde Yunanistan ve Türkiye açıklarındaki güçlü depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kalbinin depremden etkilenenlerle olduğunu belirten Michel  "AB yardım sağlamaya hazırdır." ifadesine yer verdi. 

Birleşmiş Milletler de mesaj yayınladı, yetkililerle irtibatta olunduğunu belirterek "Yardıma hazırız" ifadeleri kullandı. 

İran Kızılayı Kurtarma Teşkilatı Başkanı Mehdi Velipur "İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Batı Azerbaycan, Doğu Azerbaycan, Kürdistan, Erdebil ve Tahran eyaletlerindeki Kızılay ekiplerine hazır olma talimatı verdik" dedi.

"DERİN BAŞSAĞLIĞI DİLEĞİMİ KABUL EDİN"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayarak yardıma hazır olduklarını belirtti, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de telgraf göndererek mesajlarını iletti. 

Putin'in Erdoğan'a mesajında "İzmir'de meydana gelen depremde hayatını kaybedenler için derin başsağlığı dileğimi kabul edin. Ölenlerin ailesine ve yakınlarına üzüntü ve desteğimi ve yaralılar için acil şifalar dileğimi iletmenizi rica ederi." ifadelerine yer verildi.

RUHANİ'DEN 'YARDIMA HAZIRIZ' MESAJI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, her türlü yardım için hazır olduklarını belirtti. 

Ruhani, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği mesajında, İzmir'deki depremde yaşanan can kayıplarından derin üzüntü duyduğunu dile getirdi. 

Ruhani mesajında, "İran hükümeti ve halkı adına bu kayıplardan dolayı size ve kardeş Türkiye halkına başsağlığı diliyor ve Yüce Allah'tan, kederli aileler için sabır, yaralılar için acil şifalar niyaz ediyorum." ifadelerine yer verdi. Ruhani, Türkiye'nin talep etmesi halinde her türlü yardıma hazır olduklarını bildirdi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, geçmiş olsun dileklerini iletti.

KATAR EMİRİ'NDEN TAZİYE MESAJI

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov, geçmiş olsun dileklerini ve dayanışma mesajını aktardı. Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani ve Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak taziyelerini sundu.

İSRAİL: TÜRKİYE İÇİN TALİMAT VERDİK

İsrail Savunma Bakanlığı, İsrail ordusuna bir arama kurtarma ekibini Türkiye'ye göndermek için hazırlıklara başlanılması talimatı verdiğini duyurdu.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, "Depremin ardından dualarımız Türkiye ve Yunanistan halkıyla. Her iki ülkenin farklılıklarını bir kenara bırakarak ihtiyaç zamanında birbirine yardım ettiğini görmek çok güzel. ABD de gereken yardımı yapmaya hazırdır" mesajı verdi.

"DUALARIM TÜRKİYE VE YUNANİSTAN'LA"

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ise "Dualarım, Türkiye ve Yunanistan’da hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralılarla." ifadesini kullandı.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, "Kalbimiz Türk ve Yunan halkı ile beraber, yardım edebileceğimiz bir şey varsa hemen hazırız." dedi. Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taci ise Kosova'nın bu zor zamanda Türk halkı ve devletinin yanında olduğunu vurguladı. 

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Ilir Meta, "Sevdiklerini kaybedenlerin ve bu zor günü yaşayanların yanındayız. Arnavutluk tüm olanaklarıyla dost ülkelerinin yanındadır." ifadesini kullanırken Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, "Cesur kurtarma ekiplerini özverili çalışmalarından ötürü tebrik ediyoruz. Dualarımız Türk kardeşlerimizle." dedi.

FRANSA: YARDIMLARIMI SEFERBER ETMEYE HAZIRIRIZ

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian "Yunanistan ve Türk halkı ile tam dayanışma içindeyiz. Yanlarındayız ve onlara yardımlarımızı seferber etmeye hazırız" mesajını paylaştı.

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, deprem nedenliyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek şunları kaydetti: "Düşüncelerimiz mağdurlar ve aileleri ile birlikte. Hayatta kalanları arama kurtarma çalışmalarının başarılı olmasını umuyoruz. AB ve NATO yardım sağlamaya hazır." 

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, desteğe hazır olduklarını bildirdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da İngiliz mevkidaşına cevap vererek teşekkür etti.

01-015.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN