İzmir'de 6.6'lık deprem! İstanbul da sallandı

İzmir Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ege ve İstanbul'da da hissedilen 6.6 büyüklüğündeki depremde ölü ve yaralılar var. Yaşananlar başta İstanbul olmak üzere Türkiye'ye deprem gerçeğini acı bir şekilde hatırlattı.

Ege Denizi'nde İzmir'e bağlı Seferihisar açıklarında deprem meydana geldi. Deprem Trakya, iç Ege, Balıkesir, Çanakkale ve İstanbul'da da hissedildi. Depremin merkez üssü İzmir'de vatandaşlar evlerinden kendilerini sokağa attı. 20 civarı bina yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Depremden hemen sonra mini tsunami oluştu. 

depremmm.jpg

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da depremi hisseden vatandaşlar ev ve iş yerlerinden cadde ile sokaklara çıktı. Bölgede kısa süreli panik yaşandı. Yetkililer, Trakya illerinde deprem nedeniyle kendilerine iletilen bir olumsuzluğun olmadığını belirtti.

whatsapp-image-2020-10-30-at-15-14-54.jpg

İstanbul'da uzun süre hissedilen depremin ardından sosyal medya kullanıcıları binlerce paylaşım yaptı.

AFAD: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 6.6

AFAD'ın geçtiği son dakika bilgisine göre; deprem saat 14.51'de Ege Denizi'nde meydana geldi. Merkez üssü İzmir'in Seferihisar olduğu depremin büyüklüğü 6.6 olarak kaydedildi. Depremin 16.54 km derinlikte olduğu belirlendi.

screenshot-1.jpg

AFAD SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYIN

Kandilli Rasathanesi de Ege Denizi'nde meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.8 olarak açıkladı. Depremin 11.8 km derinlikte olduğu belirlendi.

 ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi’ne göre depremin büyüklüğü 7.0 olarak kaydedildi.

MİNİ TSUNAMİ OLUŞTU

 

 

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

İstanbul dahil birçok ili sallayan 6.6'lık depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor. AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 15.01 itibarıyla büyüklükleri 4,1 ila 4,8 arasında değişen 6 artçı sarsıntı yaşandı.

İŞTE İZMİR DEPREMİNİN YIKICI ETKİSİ

 

 

4 KİŞİ ÖLDÜ, 152 KİŞİ YARALANDI

AFAD, İzmir'deki depremin ardından 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 152 kişinin de yaralandığını açıkladı.

AFAD, ayrıca 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir, Muğla ve Aydın'da 115 sahada enerji ve 10 sahada servis kesintisi bulunduğunu duyurdu. 

Bayraklı ilçesinde de 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 4 kişi yaralı çıkarıldı.

ENKAZ ALTINDAKİ 3 KİŞİ SAĞ KURTARILDI

İzmir'in Bayraklı ilçesi 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 3 kişi yaralı çıkarıldı.

 

 

20201030-2-45105529-59334883.jpg

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Şiddetli depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. Twitter'dan paylaşım yapan Erdoğan şunları yazdı:

"İzmir'de meydana gelen #deprem 'den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm ilgili imkanlarımız, ilgili tüm kurumlarımızla ilgili kurum çalışmalara başlamak için harekete geçtik."

İKİ BAKAN İZMİR'DE

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki depremle ilgili "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile hemen İzmir’e geçiyoruz" açıklaması yaptı. 

Kurum "Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Afet Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm bakanlıklarımız, AFAD'ımız İzmir ve ilçelerine yönlendirilmiş durumda. Tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı şekilde saracağız" diye konuştu. 

20201030-2-45105767-59335207.jpg

Kurum, bölgede hızla çalışmaların başlatıldığını aktararak, şöyle dedi: 

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ilgili bakanlıklar olarak olay yerine hemen intikal ediyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde enkaz altında kalan vatandaşlarımıza enkaz çalışmaları yapıp bu surette vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hızlı bir şekilde seferber olacağız. Ben tüm İzmir'imize tüm Türkiye'mize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

İSTANBUL VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili olarak herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. Tüm vatandaşlarımıza ve İzmir'e geçmiş olsun." ifadelerini kullandı. 

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da paylaşımında, "Ege ve Marmara Bölgelerinde hissedilen depremde hiçbir vatandaşımızın zarar görmemiş olmasını temenni ediyor, etkilenen yerlerdeki vatandaşlarımızla geçmiş olsun dileklerimi paylaşıyorum." değerlendirmesini yaptı. 

İZMİR DEPREMİNİN ARDINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

 

 

İZMİR VALİSİ: KRİZ MERKEZİNE GEÇECEĞİZ

Vali Yavuz Selim Köşger, 6,6 büyüklüğündeki depremle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Şu ana kadar 4 binanın tam olarak yıkılmış olduğunu tespit ettiklerini aktaran Köşger, şöyle devam etti:

"10'un üzerinde de yan yatmış bina var. Çok hasarlı binalar da var. Yıkılmış ve hasarlı binalarda arama kurtarma faaliyetleri başlatıldı. Ekipler seferber olmuş durumda. Şimdiye kadar yan yatmış binalardan 70'e yakın vatandaşımız canlı olarak kurtarıldı. Tam yıkılmış binalarda da kurtarılan vatandaşlarımız var. Vatandaşlarımızdan ricam sakin olmaları, hiç kimsenin gereksiz trafiğe çıkmaması. Şu anda İzmir'de trafik kilitlemiş durumda, gücümüzün bir kısmını o tarafa sevk etmek zorunda kalıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricam, herkes sakin bir şekilde, boş bir alanda beklesin, bizim açıklamalarımızı beklesin."

screenshot-6.jpg

"EKİPLERİMİZİN ULAŞMADIĞI BİR BİNA YOK ŞU ANDA"

Vali Köşger, şu an için bir kan ihtiyacı olmadığına işaret ederek, "İlerleyen vakitlerde böyle bir ihtiyaç olursa, onu duyururuz. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Gereksiz bir şekilde trafiğe çıkıp yolu tıkamasınlar, ambulansların, sağlık ekiplerinin ve AFAD ekiplerinin, iş makinelerinin afet bölgesine erişmesini zorlaştırıyor bu. Tüm vatandaşlarımızdan özellikle bunu rica ediyorum. Panik yapmamalarını, sakin olmalarını rica ediyorum. Devlet tüm gücüyle seferber olmuş durumda. Ekiplerimizin ulaşmadığı bir bina yok şu anda. Tüm binalara ulaşılmış durumda ve tüm binalarda çevre emniyetini güvenlik güçlerimiz alıyor. Güvenlik güçlerimize kimse zorluk çıkarmasın. Bizim almaya çalıştığımız tedbirler içeriden bir canın daha kurtarılması için." diye konuştu.

BAZI BİNALAR HASAR GÖRDÜ

Deprem sonrası, polis telsizinden de özellikle Bornova ve Bayraklı ilçelerinde bazı binaların hasar gördüğü yönünde anonslar geçti.

Kent genelindeki bazı binalarda oluşan çatlaklar nedeniyle bazı vatandaşlar binaları tahliye ediyor.

ÇÖKEN BİNADA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

İzmir'in Bayraklı ilçesinde deprem nedeniyle çöken bir binada arama kurtarma çalışması başlatıldı.

20201030-2-45103005-59330973.jpg

20201030-2-45103005-59330971.jpg

20201030-2-45102946-59330888.jpg

AFAD'DAN UYARI

AFAD, birçok ili sallayan depremin ardından vatandaşları, "Depremlerde ve acil durumlarda iletişimin kesilmemesi için internet tabanlı haberleşme uygulamaları ve SMS'i tercih edin" diyerek uyardı.

 

 

MUĞLA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Muğla ve ilçelerinde de depremi hisseden vatandaşlar ev ile iş yerlerinden cadde ve sokaklara çıktı. Bölgede kısa süreli panik yaşandı. Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Muğla ve ilçelerinde deprem nedeniyle kendilerine iletilen bir olumsuzluğun olmadığı belirtildi.

Deprem sonrası AFAD ekipleri tarafından alan taraması yapıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çalışmalar devam etmekte olup, 15.30 itibari ile Muğla merkez ve ilçelerinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.  Muğla merkez ve ilçelerinde AFAD koordinasyonundaki saha tarama çalışmaları devam etmektedir. İlimiz genelinde AFAD Başkanlığı tarafından 24 saat izlenen 25 deprem istasyonu bulunmakta olup, gelişmeler anlık olarak takip edilmektedir."

İZMİR, MUĞLA VE AYDIN'DA ELEKTRİK KESİNTİLERİ

AFAD, 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir, Muğla ve Aydın'da 115 sahada enerji ve 10 sahada servis kesintisi bulunduğunu açıkladı. 

AFAD'dan yapılan açıklamada "Depremden etkilenen tüm illerde alan tarama çalışmaları devam ediyor. TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülüyor.

İzmir, Muğla ve Aydın'da 115 sahada enerji ve 10 sahada servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır.

Hasarlı yapılara girilmemeli, yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Doğalgaz ve su vanaları, elektrik şalterleri kapatılmalıdır" ifadelerine yer verildi.

AKUT'TAN İZMİRLİLERE ÇAĞRI: YOLLARI AÇIK BIRAKIN

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremin ardından yetkililer, kurtarma ekiplerinin çöken binalara hızlı bir şekilde ulaşabilmesi için vatandaşlara yolları açık bırakma çağrısı yaptı.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: 6 BİNA YIKILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir Seferihisar açıklarındaki depreme ilişkin "Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı'da 6 bina yıkılma ihbarı geldi. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir." bilgisini verdi.

Bakan Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir. Geçmiş olsun."

MANİSA'DA BİR APARTMAN TAHLİYE EDİLDİ

İzmir'de meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremin ardından Turgutlu'nun Yılmazlar Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda bulunan 5 katlı apartmanda çatlaklar oluştu.

Olay yerine itfaiye, polis ve Turgutlu Belediyesi ekipleri sevk edildi.

Binada incelemelerde bulunan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, AA muhabirine, apartmanda şu an için önemli bir durumun söz konusu olmadığını, tedbir amaçlı bina sakinlerini evlerine ve iş yerlerine girmemeleri konusunda uyardıklarını söyledi.

TRAKYA'DA DA HİSSEDİLDİ

İzmir'de meydana gelen deprem Trakya ve İstanbul'da da hissedildi. 

Edirne, Kırklareli, İstanbul ve Tekirdağ'da depremi hisseden vatandaşlar ev ve iş yerlerinden cadde ile sokaklara çıktı. Bölgede kısa süreli panik yaşandı.

Yetkililer, Trakya illerinde deprem nedeniyle kendilerine iletilen bir olumsuzluğun olmadığını belirtti.

KANDİLLİ: 5,9'A KADAR ARTÇI BEKLİYORUZ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener; Bu büyüklükteki bir depremin 1 derece altına kadar yani 5,8 5,9 büyüklüğünde artçılar bekleniyor.

BİNALİ YILDIRIM: DEPREMDE 20 CİVARI YIKILAN BİNA VAR

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, açılış ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Afyonkarahisar’da valilik ziyaretinin ardından 6.6 şiddetinde depremin meydana geldiği İzmir’e hareket etti.

Afyonkarahisar Valiliğinde depreme ilişkin yaptığı telefon görüşmelerinin ardından açıklamalarda bulunan Yıldırım, 20 civarında binanın yıkıldığını bildirdi. Yıldırım, “Bugün 14.52 itibariyle İzmir Seferihisar açıklarında 6.6 şiddetinde deprem meydana geldi. Ege’nin birçok bölgesinde hatta İstanbul’a varıncaya kadar deprem hissedildi. İzmir en fazla etkilenen ilimiz. Şu anda gelen bilgilere göre raporlanmış can kaybı yok. Hastanede yaralılar var. Onların müdahaleleri yapılıyor. Oluşturulan kriz merkezine de bakanlarımız; Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Tarım ve Orman Bakanı, Adalet Bakanı hareket halindeler. Valimiz şehirdeki yerel yöneticilerde hemen müdahale etmiş vaziyetteler. Yapılan tespitlere göre 20 civarında yıkılan bina var” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN