Naci Görür'den kritik uyarı: Deprem faylara enerji transfer etmiş olabilir

Naci Görür'den kritik uyarı: Deprem faylara enerji transfer etmiş olabilir

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Deprem üreten fay Seferihisar ve Tuzla faylarını kesiyor olabilir, bu faylara enerji transfer etmiş olabilir" uyarısında bulundu.

İzmir'de 6.6 büyüklüğünde deprem gözleri fay hatlarına ve uzmanların uyarıların çevirdi. Hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşların olduğu depremle ilgili Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.   

Görür, şu ifadeleri kullandı: 

Arkadaşlar, kayıtlarınıza bakarsanız, 2 Tem. 2020'de İzmir'in depremselliğini ve faylarını anlatmıştım. Bugünkü deprem, Kuşadası Körfezi içerisinde, muhtemelen D-B uzanımlı bir fay içerisinde oldu. İzmir bölgesinde bu yönlü faylar Gediz ve B. Menderes graben sistemine bağlı. 

Deprem muhtemelen B. Menderes fay ailesi içerisindeki fayda. Bir de D-B sistemini kesen KD-GB yönlü doğrultu atımlı fay sistemi var. İzmir yarımadasında bu ailenin fayları arasında Çeşme, Gülbahçe, Seferihisar, Tuzla fayları sayılabilir. 

Deprem üreten fay Seferihisar ve Tuzla faylarını kesiyor olabilir, bu faylara enerji transfer etmiş olabilir. Depreme hazırlık çalışmalarında bu husus da göz önünde tutulmalıdır. 

Tabii bu bugün yarın bu faylarda da deprem olacaktır anlamına gelmiyor. Hepimizin başı sağ olsun. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. 

İZMİR'DEKİ DEPREM

İzmir Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ege ve İstanbul'da da hissedilen 6.6 büyüklüğündeki depremde 25 kişi hayatını kaybederken, 804 kişi de yaralandı. İzmir Valisi de 70 kişinin enkazdan kurtarıldığını belirterek "4 bina tam olarak yıkıldı, 10 bina da yan yattı" açıklamasında bulundu. Şehirde çok sayıda artçı sarsıntı meydana geldi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN