Son dakika! İzmir'deki depremden acı haber: 25 ölü, 804 yaralı

Son dakika! İzmir'deki depremden acı haber: 25 ölü, 804 yaralı

Son dakika haberi... İzmir'de deprem bilançosu ağırlaştı, alınan son bilgilere göre can kaybı 25’e yaralı sayısı ise 804’e yükseldi. İzmir Valisi, şu ana kadar enkaz altından 70 kişinin kurtarıldığını söyledi.

Son dakika haberi... Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul başta olmak üzere birçok ilden de hissedildi. Bazı evlerin yıkıldığı belirtilirken, çok sayıda bina da hasar gördü. AFAD’ın açıkladığı son bilgilere göre, 1'i boğulma olmak üzere 25 kişi hayatını kaybetti, 804 kişi de yaralandı. Bölgede arama kurtarma çalışmaları ise devam ediyor. İzmir Valisi Köşger de, enkaz altından şu ana kadar 70 civarında kişinin kurtarıldığını duyurdu.   

84 ARTÇI SARSINTI YAŞANDI

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 14.51'de Ege Denizi Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından 16'sı 4 büyüklüğünün üzerinde 84 artçı sarsıntı yaşandığı belirtildi.

Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi'nden alınan ilk bilgilere göre, 1'i boğularak olmak üzere, 21 vatandaşın hayatını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, 804 vatandaşın yaralandığı, yıkılan ve hasar gören 12 binada arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

1323096.jpg

İZMİR VALİSİ: 70 KİŞİ ENKAZ ALTINDAN KURTARILDI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de 6,6 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalan şu ana kadar 70 civarında kişinin kurtarıldığını duyurdu.

Köşger "İlçelerimizden sıkıntı intikal etmedi, Seferihisar'da kısmi bir tsunami oldu. Orada bir vatandaşımızın yaralandığı bilgisi var. Şu ana kadar tespitlerimiz 4 binanın tam olarak yıkılmış olduğu. 10'un üzerinde de yan yatmış bina var. Çok hasarlı binalar da var. Devlet tüm gücüyle seferber olmuş durumda. Ekiplerimizin ulaşmadığı bir bina yok. Bütün binalara ulaşılmış durumda" dedi. 

Köşger'in açıklamaları şöyle:

"10'un üzerinde de yan yatmış bina var. Çok hasarlı binalar da var. Yıkılmış ve hasarlı binalarda arama kurtarma faaliyetleri başlatıldı. Ekipler seferber olmuş durumda. Şimdiye kadar yan yatmış binalardan 70'e yakın vatandaşımız canlı olarak kurtarıldı. Tam yıkılmış binalarda da kurtarılan vatandaşlarımız var. Vatandaşlarımızdan ricam sakin olmaları, hiç kimsenin gereksiz trafiğe çıkmaması. Şu anda İzmir'de trafik kilitlemiş durumda, gücümüzün bir kısmını o tarafa sevk etmek zorunda kalıyoruz. Vatandaşlarımızdan ricam, herkes sakin bir şekilde, boş bir alanda beklesin, bizim açıklamalarımızı beklesin.

gece.jpg

İlerleyen vakitlerde böyle bir ihtiyaç olursa, onu duyururuz. Vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Gereksiz bir şekilde trafiğe çıkıp yolu tıkamasınlar, ambulansların, sağlık ekiplerinin ve AFAD ekiplerinin, iş makinelerinin afet bölgesine erişmesini zorlaştırıyor bu.

basliksiz-1.jpg

"SEFERİHİSAR'DA KISMİ BİR TSUNAMİ OLDU"

Tüm vatandaşlarımızdan özellikle bunu rica ediyorum. Panik yapmamalarını, sakin olmalarını rica ediyorum. Devlet tüm gücüyle seferber olmuş durumda. Ekiplerimizin ulaşmadığı bir bina yok şu anda. Tüm binalara ulaşılmış durumda ve tüm binalarda çevre emniyetini güvenlik güçlerimiz alıyor. Güvenlik güçlerimize kimse zorluk çıkarmasın. Bizim almaya çalıştığımız tedbirler içeriden bir canın daha kurtarılması için.

Ekiplerimiz gereken tüm faaliyetleri yapacak. Tüm İzmir'e, tüm Türkiye'ye geçmiş olsun diyorum. İlçelerimizden sıkıntı intikal etmedi, Seferihisar'da kısmi bir tsunami oldu. Orada bir vatandaşımızın yaralandığı bilgisi var. Onun dışında kırsal alanda bir sıkıntı yok."

BİNALİ YILDIRIM: 20 CİVARINDA YIKILAN BİNA VAR

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da "İzmir'de meydana gelen depremde yapılan tespitlere göre, 20 civarında yıkılan bina var" açıklaması yaptı.

Ege'nin birçok bölgesinde hatta Marmara'da, İstanbul'a varıncaya kadar depremin hissedildiğini belirten Yıldırım "İzmir en fazla etkilenen ilimiz. Şu anda gelen bilgilere göre, raporlanmış bir can kaybı yok. Hastanede yaralılar var. Oluşturulan kriz merkezine de Çevre ve Şehircilik Bakanı, Tarım ve Orman Bakanı ve Adalet Bakanı hareket halindeler.

gece1.jpg

Yapılan tespitlere göre 20 civarında yıkılan bina var. Artçılar da olmaya devam ediyor. Ben de şimdi İzmir'e hareket ediyorum. Oradaki çalışmaları yerinde takip edeceğiz. Geçmiş olsun. Büyük bir deprem 40 saniye süren" ifadelerini kullandı.

AFAD, ayrıca 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından İzmir, Muğla ve Aydın'da 115 sahada enerji ve 10 sahada servis kesintisi bulunduğunu duyurdu. 

Bayraklı ilçesinde de 1593 Sokak'ta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 4 kişi yaralı çıkarıldı.

01-013.jpg

Manavkuyu Mahallesi 1593 Sokak'ta yıkılan binanın enkazında, çevre sakinlerinin yanı sıra AFAD ve diğer kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor. 

02-012.jpg

Çalışmalar sonucu enkazdan 4 kişi yaralı olarak kurtarıldı.

03-011.jpg

Yaralılar, ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

İzmir'deki şiddetli depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da ilk açıklama geldi. Twitter'dan paylaşım Erdoğan şunları yazdı: "İzmir'de meydana gelen #deprem 'den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm ilgili imkanlarımız, ilgili tüm kurumlarımızla ilgili kurum çalışmalara başlamak için harekete geçtik."

Erdoğan, daha sonra AFAD Başkanı Güllüoğlu ve İzmir Valisi Köşger ile görüşerek İzmir'deki deprem ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

"LÜTFEN TRAFİK YOĞUNLUĞU OLUŞTURMAYIN"

AFAD Başkanlığı'ndan sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, 6,6 büyüklüğünde depremin meydana geldiği İzmir'e hareket etti. 

Çataklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Lütfen deprem bölgelerinde trafik yoğunluğu oluşturmayın!" uyarısında bulundu.

CHP HEYETİ DE İZMİR İÇİN YOLA ÇIKTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla oluşturulan parti heyeti, merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan depremin ardından incelemelerde bulunmak üzere bölgeye hareket etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, genel başkan yardımcıları Seyit Torun, Ali Öztunç ve Ahmet Akın ile bölge milletvekillerinin yer aldığı heyet, İzmir'e doğru yola çıktı.

İŞTE KURTARMA ANLARI: 

01-014.jpg

02-013.jpg

03-012.jpg

CAMİLER DEPREMZEDELER AÇIK OLACAK

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İzmir'de yaşanan deprem nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşların uygun olan camilerde kalabileceğini duyurdu. 

Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "İzmir'de yaşanan deprem nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlarımız, arzu etmeleri halinde din görevlilerimizin rehberliğinde uygun olan camilerimizde diledikleri kadar kalabilirler" ifadelerini kullandı.

SELÇUK: OKULLARIMIZDA BİR SIKINTI YOK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da İzmir'de meydana gelen deprem sonrası okullarla ilgili sıkıntılı bir durumun bulunmadığını açıkladı. 

Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İzmir merkezli depremde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Selçuk, "Okullarımızla ilgili sıkıntılı bir durum bulunmuyor. Duamız ve çabamız, enkaz altındaki tüm vatandaşlarımıza sağ salim kavuşmak için" açıklamasında bulundu.

THY'DEN İZMİR'E 2 EK SEFER KARARI

THY, meydana gelen deprem nedeniyle İzmir'e iki ek sefer planladığını duyurdu.

THY Basın Müşavirliği'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde deprem sonrasında harekete geçildi.

THY, tarifeli seferlerine ek olarak Ankara ve İstanbul'dan İzmir'e iki uçuş planladı. Seferler "TK4370 ESB-ADB" ile "TK6970 IST-ADB" olarak duyuruldu.

ERDOĞAN SON DURUMU AÇIKLADI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depreme ilişkin yaptığı açıklamada, “Son olarak buraya gelirken vefat sayımız 12 idi. Yaralı sayımız 438 idi. Bunlar içerisinde 5 vatandaşımız ameliyatta. 8 vatandaşımız yoğun bakımdaydı" dedi. Erdoğan, "Ocak ayında meydana gelen Elazığ ve Malatya depreminin acıları hala yüreğimizde tazeyken İzmir'den gelen bu haber bizi derinden üzmüştür" ifadelerini kullandı. 

Bu arada İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medyadan provokatif paylaşımda bulunan kişiler hakkında soruşturma başlatılacağı belirtildi. 

BAKAN SOYLU'DAN ÇOK KRİTİK UYARI

İzmir'deki şiddetli depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da çok kritik uyarı geldi, "İzmir'deki vatandaşlarımızdan ricamız, lütfen araçlarınızı kullanmayın, yolları müdahale ekiplerimize bırakın" dedi.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: "İzmir'deki vatandaşlarımızdan ricamız, lütfen araçlarınızı kullanmayınız. Çadır, battaniye, seyyar mutfak, hastane, her türlü imkanımız mevcut, ekiplerimiz işlerinin başında. Tek ihtiyacımız yol. Lütfen yolları, müdahale ekiplerimize bırakınız."

BAKAN KURUM: 522 YARALIMIZ VAR

Bölgedeki incelemeleri sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Kurum, "Şu an için 17 enkazımız var ve enkaz altında vatandaşlarımız var. 12 vatandaşımız hayatını kaybetti, 522 yaralı vatandaşımız var" dedi. 

01-017.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN