Komşuda deprem Sisam'ı vurdu! Tarihi kilise çöktü, adada sular yükseldi

Komşuda deprem Sisam'ı vurdu! Tarihi kilise çöktü, adada sular yükseldi

İzmir'de 25 kişinin ölümüne neden olan deprem Sisam'ı da sarstı. Sisam Adası'nda tarihi kilise çöktü, su seviyesi yükseldi. Deprem anında okuldan dönen iki öğrenci eski bir binanın altında kalarak can verdi.

Ege Denizi'ndeki en çok Sisam Adası'nı vurdu, çok sayıda bina ve yolda hasar oluştu. 

Başkent Atina'dan Girit Adası'na kadar ülkedeki geniş bir alanda hissedilen depremde Sisam'da çok sayıda ev hasar gördü. 

01-004.jpg

TARİHİ KİLİSE YIKILDI

Karlovasi bölgesinde bazı eski yapılar yıkıldı, kimi evlerin duvarlarında çatlaklar meydana geldi, çatılar çöktü ve bir de tarihi bir kilise yıkıldı. 

Yunan yetkililer, olası artçı sarsıntılara karşı halka evlerinden uzak durmaları çağrısında bulundu.

TSUNAMİ SONRASI ARAÇLAR SULAR ALTINDA KALDI

Karlovasi Limanı'nda ve diğer kıyı bölgelerinde meydana gelen küçük ölçekli tsunamiler nedeniyle çok sayıda araç ve ev sular altında kaldı.

İKİ ÖĞRENCİ CAN VERDİ

Yunan devlet televizyonu ERT'nin haberine göre, merkez üssü Sisam Adası açıkları olan deprem sırasında Vathi kasabasında okuldan evlerine dönmekte olan 17 yaşlarında biri kız 2 öğrenci, yıkılan eski bir evin duvarları altında kaldı.

Sisam Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğrenciler kurtarılamadı.

basliksiz-1-002.jpgReuters'ın servis ettiği fotoğraflarda, Vathy'de depremin ardından suların yükseldiği, tekneleri ve araçları sürükleyerek içerlere ilerlediği görüldü.

"ANLATMAYA KELİMELER YETMEZ"

Yunanistan Başbakan Kiryakos Miçotakis de kayıpların ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Çocuğunu kaybeden birinin nasıl hissettiğini anlatmaya kelimeler yetmez. Bu zor zamanlarda dualarımız dayanılmaz acıyı yaşayan ailelerle birlikte. En içten taziyelerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

İŞTE SİSAM ADASI'NDAN GÖRÜNTÜLER:  

01-005.jpg

03-002.jpg

04.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN