Son dakika! Erdoğan'dan deprem tweet'i: Tüm kurumlarımızla çalışma başlattık

Son dakika! Erdoğan'dan deprem tweet'i: Tüm kurumlarımızla çalışma başlattık

Son dakika haberi... İzmir'deki şiddetli depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. Bakan Kurum ile Pakdemirli deprem bölgesine hareket ederken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu açıklama yaptı.

Son dakika haberi... İzmir'deki şiddetli depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. 

Twitter'dan paylaşım Erdoğan şunları yazdı:

"İzmir'de meydana gelen #deprem 'den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm ilgili imkanlarımız, ilgili tüm kurumlarımızla ilgili kurum çalışmalara başlamak için harekete geçtik."

İzmir'de Seferihisar merkezli 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi, deprem başta İstanbul olmak üzere birçok kenti sallandı.

İKİ BAKAN İZMİR'E GİDİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki depremle ilgili "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile hemen İzmir’e geçiyoruz" açıklaması yaptı. 

Kurum "Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Afet Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm bakanlıklarımız, AFAD'ımız İzmir ve ilçelerine yönlendirilmiş durumda. Tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı şekilde saracağız" diye konuştu. 

Kurum, bölgede hızla çalışmaların başlatıldığını aktararak, şöyle dedi: 

"Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ilgili bakanlıklar olarak olay yerine hemen intikal ediyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde enkaz altında kalan vatandaşlarımıza enkaz çalışmaları yapıp bu surette vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için hızlı bir şekilde seferber olacağız. Ben tüm İzmir'imize tüm Türkiye'mize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

"LÜTFEN TRAFİK YOĞUNLUĞU OLUŞTURMAYIN"

AFAD Başkanlığı'ndan sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, 6,6 büyüklüğünde depremin meydana geldiği İzmir'e hareket etti. 

Çataklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Lütfen deprem bölgelerinde trafik yoğunluğu oluşturmayın!" uyarısında bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İzmir'deki depremle ilgili "Ulaşım ve iletişim açısından herhangi bir sıkıntı yok" dedi. 

Gazetecilere açıklamada bulunan Karaismailoğlu, şunları söyledi: 

"İzmir'de çok üzücü bir olay meydana geldi. Onunla ilgili her türlü irtibatları sağladık. Gerekli bilgileri alıyoruz ve konuyu yakından takip ediyoruz. Ulaşım ve iletişim açısından da her hangi bir sıkıntı yok. İnşallah en az hasarla atlatacağımız bir deprem olur. Bakanlık olarak konunun tamamen üzerindeyiz ve sürekli takip ve müdahale ediyoruz." 

ERDOĞAN AFAD BAŞKANI VE İZMİR VALİSİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Başkanı Güllüoğlu ve İzmir Valisi Köşger ile görüşerek İzmir'deki deprem ve arama kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN