Son dakika! İzmir'deki depremden ilk görüntüler

Son dakika haberi... İzmir'deki depremden ilk görüntüler geldi. AFAD'ın 6,6 büyüklüğünde açıkladığı depremin ardından İzmir'de bazı binalar yıkıldı.

Merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar ilçesi açıkları olan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrası kent genelinde çok sayıda binada hasar oluştu.

Korkunç manzara objektiflere yansırken, arama-kurtarma çalışmaları da başladı. 

Kentte Bayraklı ve Bornova ilçelerinde yüksek katlı bazı binaların yıkıldığına yönelik ihbarlar geldi.

Vatandaşlar, ağır hasar gören binaları tahliye etmeye çalışırken, ana arterlerde trafik sıkışıklığı yaşanıyor.

İŞTE İZMİR'DEKİ DEPREMDEN İLK GÖRÜNTÜLER: 

01-008.jpg

İçişleri Bakanı Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre 6 binanın yıkıldığını duyurdu. 

Soylu "Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi. Uşak, Denizli, Manisa, Balıkesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir. Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir. Geçmiş olsun" paylaşımı yaptı. 

02-007.jpg

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise 20 binanın yıkıldığına dair ihbar alındığını söyledi. 

03-007.jpg

İzmir'deki şiddetli depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. 

Twitter'dan paylaşım Erdoğan şunları yazdı: "İzmir'de meydana gelen #deprem 'den etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Devletimizin tüm imkanlarıyla depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanındayız. İlgili tüm ilgili imkanlarımız, ilgili tüm kurumlarımızla ilgili kurum çalışmalara başlamak için harekete geçtik."

04-006.jpg

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki depremle ilgili "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile hemen İzmir’e geçiyoruz" açıklaması yaptı. 

Kurum "Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Afet Koordinasyon Merkezi valilik bünyesinde oluşturuldu. Tüm bakanlıklarımız, AFAD'ımız İzmir ve ilçelerine yönlendirilmiş durumda. Tüm ekiplerimizi seferber etme suretiyle vatandaşlarımızın yaralarını hızlı şekilde saracağız" diye konuştu. 

05.jpg

AFAD Başkanlığı'ndan sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, 6,6 büyüklüğünde depremin meydana geldiği İzmir'e hareket etti. Çataklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Lütfen deprem bölgelerinde trafik yoğunluğu oluşturmayın!" uyarısında bulundu.

01-010.jpg

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İzmir'deki depremle ilgili "Ulaşım ve iletişim açısından herhangi bir sıkıntı yok" dedi. 

Gazetecilere açıklamada bulunan Karaismailoğlu, şunları söyledi: "İzmir'de çok üzücü bir olay meydana geldi. Onunla ilgili her türlü irtibatları sağladık. Gerekli bilgileri alıyoruz ve konuyu yakından takip ediyoruz. Ulaşım ve iletişim açısından da her hangi bir sıkıntı yok. İnşallah en az hasarla atlatacağımız bir deprem olur. Bakanlık olarak konunun tamamen üzerindeyiz ve sürekli takip ve müdahale ediyoruz." 

02-009.jpg

 

03-008.jpg

 

04-007.jpg

 

01-011.jpg

 

02-010.jpg

 

03-009.jpg

 

04-008.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN