Füze rampaları İBB’ye tanesi 1,5 milyon euroya itfaiye aracı olarak satılmış

İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, AK Parti döneminde bir silah firmasının, Arap ülkelerine satmaya çalıştığı fakat başaramadığı 90 füze rampasını Büyükşehir’e tanesi 1,5 milyon eurodan sattığını iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grup Sözcüsü Tarık Balyalı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayına konuk olan İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Doğan Subaşı çarpıcı açıklamalarda bulundu.   

Bütçesi en büyük dairelerin sıralanmasını istediğinde İtfaiye Daire Başkanlığı’nın 10. sırada yer aldığını gördüğünü dile getiren Subaşı, şunları söyledi: 

İtfaiye Daire Başkanlığı tabii ki çok önemli. Ama, 23 tane daire başkanlığının içerisinde İtfaiye Daire Başkanlığı’nın 10. sırada olması bana böyle çok mantıklı gelmedi. Detaylarına bir bakalım neden bu kadar yüksek bütçesi dedik. Baktığımız da itfaiye yeni araç alıyor. 'Neden, mevcutlar yetmiyor mu?' dedim. Mevcutlar İstanbul’da kullanılmaya uygun değil dendi.

Nedeni de geçen dönemde İBB’ye satılan, tanesi 1,5 milyon euro olan ve Koca Yusuf adı verilen araçların İstanbul’da sokaklara bile giremeyecek kadar büyük ve işlevsiz olması. Bunların yakıt tüketimi yüzde yüz. Tek bir firma ürettiği için bakımları çok masraflı. 'Ne oluyor bu araçlara?' diye sordum. 'Orada, itfaiyenin içerisinde duruyorlar' dediler. 

"BU ARAÇLAR BAŞKA ÜLKELERDE DE YOK"  

Bu koca koca araçların başka ülkelerde kullanılıp kullanılmadığını sordum. Bana dediler ki 'Bu araçlar başka ülkelerde yok.' Meğer bunlar dünyanın hiçbir ülkesinde yokmuş, bir tek bizde varmış. Bunların alt kısmı füze rampasıymış.

Bir yabancı şirket, bir Arap ülkesine bu araçları füze rampası olarak satacakmış ama onlar bu araçları beğenmemiş. Bunun üzerine araçları itfaiye aracı olarak değiştirerek İBB’ye satmışlar. Gerçekten akıl alır gibi değil. 

Yorum Yap
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

İBB’den 'araçlar garajda bekletiliyor' haberine yalanlama: İstatistikler aksini gösteriyor
İBB, evsizleri otele yerleştirdi
Valilik ve Bakanlık karşı çıktı, İBB'nin taksi projesi yine reddedildi

Şehir Haberleri Haberleri