İBB’den 'araçlar garajda bekletiliyor' haberine yalanlama: İstatistikler aksini gösteriyor

İBB’den 'araçlar garajda bekletiliyor' haberine yalanlama: İstatistikler aksini gösteriyor

İBB’den yapılan açıklamada, ‘sabah saatlerinde metrobüs araçlarının garajlarda tutulduğu’ haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek “İstatistikler ve kamera kayıtları bu bilginin aksini gösteriyor” denildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ‘araçlar garajda bekletiliyor’ haberlerini yalanladı. Açıklamada, metrobüste sefer sayısının koronavirüs salgını boyunca geçen seneye göre arttığı, yolcu sayısının da yarı yarıya düştüğü ifade edildi. Bakım ve onarımda olanlar hariç tüm araçların seferde olduğunu kaydedildi.    

BAKIMDA OLAN ARAÇ SAYISI AÇIKLANDI  

Sözcü'nün haberine göre, garajlardaki bakım için tutulan otobüslerin geçmiş dönemden gelen rutin bir uygulama olduğu hatırlatılan açıklamada, yolcu güvenliği ile konforunu artırmayı amaçladıkları vurgulandı. İETT'nin metrobüs filosunda 600 civarında araç bulunduğu bilgisini paylaşan İBB, 7 Aralık Pazartesi ve 8 Aralık Salı günü sabah saat 08.00'de bakım ve onarımların yapıldığı Hasanpaşa ve Edirnekapı garajlarındaki araç sayısını açıkladı.  

Pazartesi günü hatta 532 araç ile hizmet verildi, toplam 82 araç bakım ve onarım için garajlarda bekletildi. 

Salı günü 557 hatta araç ile hizmet verildi, toplam 57 araç bakım ve onarım için garajlarda bekletildi. 

“METROBÜSTE SEFER SAYISI ARTTI” 

Metrobüs hattından Aralık ayına bakıldığında 528 aracın aktif olarak sefere çıktığını paylaşan İBB’den şu ayrıntılara yer verildi:  

Bu rakam 2020 Kasım ayında 560'a yükseldi. Sistemdeki toplam araç sayısı ise 600. 

Metrobüs hattında da otobüslerde olduğu gibi yolculuk sayıları yarı yarıya azalmasına rağmen, İETT sistemdeki otobüs ve sefer sayılarını artırarak yolcu yoğunluğunu azalttı. 

2019 Aralık ayında günde ortalama 928 bin yolcu taşınırken 2020 Kasım ayında bu sayı 499 bine düştü. 2019 Aralık ayında günde ortalama 7 bin 155 sefer yapılırken 2020 Kasım ayında sefer sayısı yüzde 3 artışla 7 bin 357 olarak gerçekleşti. 

2019 Aralık ayında sefer başına 130 yolcu taşınırken 2020 Kasım ayında yüzde 48 düşüşle sefer başına 68 yolcu taşındı. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN