AÖL ek sınav sonuçları açıklandı mı? İşte MEB açık lise sınav takvimi

Açık Öğretim Lisesinde (AÖL) ek sınav sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) çevrildi. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman? Açık lisede 2020-2021 sezonunda yapılan ek sınava katılamayan adayların için 27-29 Ağustos 2021 günleri arasında sınav düzenlendi. İşte, MEB AÖL sınav takvimi...

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL) 2020-2021 sezonunun son sınavı tamamlandı. Yüz binlerce öğrenci, sınav sonuçlarını öğrenerek üst sınıfa geçip geçemeyeceğini öğrenmek istiyor. AÖL'den mezun olmak isteyen öğrenciler için toplam kredinin 170 ve üzeri olması, öğrenim görülen dönemin en az 8 veya üzeri olması gerekmektedir.

AÖL EK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) ek sınav sonuçlarının açıklanma tarihi henüz belli olmadı. Sınav tarihlerinde sınava katılamayan adaylar için düzenlenecek olan ek sınavın süresi 29 Ağustos 2021'de sona erdi.

Açıköğretim Lisesi sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında MEB'den bir açıklama gelmedi. Fakat bir önceki sınavlar 28 Temmuz 2021'de son bulmuş sonuçlar 4 Ağustos 2021'de ilan edilmişti. Bu süre baz alındığında son sınavlar birlikte sonuçların 4 Eylül 2021'de açıklanması bekleniyor.

AÖL SINAV SONUÇ SORGULAMA EKRANI

2021 2022 AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN?

AÖL kayıt yenileme tarihleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama yapılmadı. Açık Öğretim Lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme, ders seçme ve sınav merkezi güncelleme, sınav giriş belgesi ile sonuçların yayımlanacağı tarihler ve sınav tarihleri Açık Öğretim Lisesi resmi WEB sitesinde yayınlanır.

AÖL SINAV SONUÇLARI NEREDEN, NASIL ÖĞRENİLİR?

Sonuçlar açıklandıktan sonra adaylar, AÖL sonuçları sorgulama sayfası adresinden güvenlik kodu, öğrenci numarası ve şifre bilgilerini doğru bir şekilde girerek 2021 AÖL ek sınav sonuçlarını öğrenebilecekler.

AÖL EK SINAV NEDİR?

Ek sınavlar, her yıl 2+1 şeklinde 3 dönemde yapılan dönem sınavlar haricinde Bakanlık tarafından yapılan istisnai sınavlardır. Bu nedenle ek sınavlar her öğretim yılı başında açıklanan iş takviminde duyurulmaz ve dönemden sayılmaz.

2021 AÇIK LİSE 2.DÖNEM DERS GEÇME NOTU!

Açık Öğretim Lisesi'nden mezun olmak isteyen öğrenciler için toplam kredinin 170 ve üzeri olması gerekirken öğrenim görülen dönemin en az 8 veya üzeri olması gerekmektedir. Ortak derslerin başarıyla tamamlayan adaylar yukarıda belirtilen kriterleri sağladıkları takdirde mezun olabilir. Açık Lise sınavlarında 20 sorudan en az 9 soruya doğru yanıt veren aday dersi geçmiş sayılır. AÖL 2. dönem ders geçme notu 2021 yılında 45 olarak belirlenmiştir.

AÖL SINAV SONUÇ DEĞERLENDİRME SÜRECİ NASIL OLUYOR?

AÖL sınav sonuçları için değerlendirme süreci, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmektedir. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından sonuç bilgileri aolweb.aol.meb.gov.tr sitesi üzerinden erişime açılmaktadır. Öğrenciler TC kimlik numarası ve daha önce AÖL Müdürlüğü tarafından verilen AÖL öğrenci şifresi ve güvenlik koduyla sonuç sorgulaması yapabilmektedir. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrenci adreslerine gönderilmemektedir.

AÖL PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5(beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi halinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİNDEN MEZUN OLMA ŞARTLARI NELER?

* Öğrenim gördüğü toplam dönemin en az 8 veya üzeri,

* Toplam kazanılan kredinin en az 170 veya üzeri,

* Ortak derslerin tamamını başarması ya da muaf olması gerekmektedir.

Türk Dili ve Edebiyatı dersinde muafiyet yoktur. Türk Dili ve Edebiyatı dersi başarılması zorunlu ortak bir derstir ve bu dersten hiçbir şekilde muaf olunamaz. Bu dersin mutlaka başarılması gerekir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Okul çantası, defter, kalem, silgi ne kadar? İşte okul alışverişi 2021
Bursluluk sınavı ne zaman 2021? İşte İOKBS bursluluk sınavı soruları konuları
e-Kurs öğrenci başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? İşte MEB e-Kurs takvimi

Güncel Haberleri