CHP'li isimden asgari ücret çağrısı! Asgari ücret en az 10 bin lira olmalı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplanmasına çok az bir süre kalmışken, siyasi isimlerinde asgari ücret ile ilgili talepleri belli oluyor. Son olarak da CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, asgari ücret için beklentisini açıkladı. CHP'li Torun, asgari ücreti en az 10 bin lira olması gerektiğini söyledi.

Milyonlarca insan aralık ayında kararın verilecek ve aynı zamanda duyurulacak olan asgari ücret rakamını büyük bir heyecan ile bekliyor. Bu heyecanlı süreçte ekonomistlerden tahmini rakamlar gelirken siyasilerden ise istekler geliyor. Son olarak asgari ücret için güncel bir açıklama da CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan geldi. Torun, partisinin Ordu İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Torun, asgari ücretin sorulması üzerine asgari ücret artışının vatandaşın alım günü düşürdüğünü, vatandaşların ise bu durumun farkında olduğunu açıkladı.

"10 BİN LİRANIN ÜZERİNDE OLMALI"

Torun, 2023 asgari ücret rakamının 10 bin liranın üzerinde olması gerektiğini söylerken, "Siz ekonomiyi düzgün bir rotaya koymadıkça enflasyonu düşürmediğiniz sürece, ekonomiyi gerçek ayarlarına getirmediğiniz sürece asgari ücreti ne kadar artırırsanız artırın bu çabalar boş. Ama biz ‘Yeni asgari ücret 10 bin liranın üzerinde olmalı" ifadelerini kullandı.

Torun, bunun da bir çözüm olmadığını söyleyerek, "Asıl önemli olan asgari ücretin artırılması kadar vatandaşın satın alma gücünün yükseltilmesidir. Burada gidişat kötü. Bu gidişatın düzeltilmesi lazım" şeklinde cümlelerini noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Destici'den asgari ücret açıklaması
CHP'li Kadın Kolları Başkanı ve Konak Belediyesi Meclis Üyesi Nurten Serhadbeyli vefat etti
Maden yoksa bağımsızlık da yok

Güncel Haberleri